Institutul Oncologic din Chișinău a primit în dar o mașină

Date:

Share post:

O rețea internațională de supermarketuri prezentă de mulți ani în România, care dorește să își extindă activitatea și în R. Moldova, a donat la 9 februarie a.c. Institutului Oncologic din Chișinău o mașină pentru transportarea sângelui. Vehiculul este estimat la peste 600 mii lei, după cum transmite IPN.
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Departamentul Hematologie din cadrul Institutului Oncologic se clasifică drept cel mai mare consumator de componente de sânge și derivate utilizate în scop curativ și în stări de urgențe medicale, de aceea dotarea instituției cu această autosanitară era vitală.
„De operativitatea cu care este transportat sângele depinde, în cele mai multe cazuri, salvarea pacienților. Practic de trei ori pe zi plecăm la Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui după componente sanguine. Instituția are 850 de bolnavi spitalizați și are nevoie de acest transport”, a declarat Larisa Catrinici, directorul Institutului Oncologic.
Anna-Katharina Scheidereiter, managerul rețelei internaționale de magazine, a ținut să precizeze, la ceremonia de transmitere a mașinii, că acest gest ”este un act de caritate care devine un simbol al speranței pentru pacienții care au nevoie în mod prioritar de o transfuzie a sângelui”.
Potrivit datelor Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, în Republica Moldova sunt efectuate aproximativ 80 mii de donări în fiecare an, dintre care 80% sunt donări voluntare.

 

Ligia Beatrice Vasilescu

spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024. Aflăm de la frontieră știri calde, de ultimă oră. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme. Pentru această perioadă, la nivelul liniei de cale ferată, se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă - la nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.