Institutul Oncologic din Chișinău a primit în dar o mașină

Date:

Share post:

O rețea internațională de supermarketuri prezentă de mulți ani în România, care dorește să își extindă activitatea și în R. Moldova, a donat la 9 februarie a.c. Institutului Oncologic din Chișinău o mașină pentru transportarea sângelui. Vehiculul este estimat la peste 600 mii lei, după cum transmite IPN.
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Departamentul Hematologie din cadrul Institutului Oncologic se clasifică drept cel mai mare consumator de componente de sânge și derivate utilizate în scop curativ și în stări de urgențe medicale, de aceea dotarea instituției cu această autosanitară era vitală.
„De operativitatea cu care este transportat sângele depinde, în cele mai multe cazuri, salvarea pacienților. Practic de trei ori pe zi plecăm la Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui după componente sanguine. Instituția are 850 de bolnavi spitalizați și are nevoie de acest transport”, a declarat Larisa Catrinici, directorul Institutului Oncologic.
Anna-Katharina Scheidereiter, managerul rețelei internaționale de magazine, a ținut să precizeze, la ceremonia de transmitere a mașinii, că acest gest ”este un act de caritate care devine un simbol al speranței pentru pacienții care au nevoie în mod prioritar de o transfuzie a sângelui”.
Potrivit datelor Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, în Republica Moldova sunt efectuate aproximativ 80 mii de donări în fiecare an, dintre care 80% sunt donări voluntare.

 

Ligia Beatrice Vasilescu

spot_img

Articole asemănătoare

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.

Start campanie de împădurire! Video

S-a dat startul campaniei de împădurire! Mai multe amănunte și o filmare, în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Mai multe întreprinderi sunt investigate de Fisc pentru insolvabilitate intenționată

Mai multe întreprinderi investigate de Fisc pentru insolvabilitate intenționată. Unde și mai multe amănunte despre subiectul dat, în cele ce urmează.

Ziua Internațională a Femeii, pe strune de vioară. Cine, unde, când? Foto

Ziua Internațională a Femeii, pe strune de vioară. Cine, unde, când? La aceste întrebări, răspundem în celel ce urmează.