miercuri, octombrie 5, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATEÎntâlnire istorică: Ședința comună a Guvernelor România și Republica Moldova

Întâlnire istorică: Ședința comună a Guvernelor România și Republica Moldova

Vineri, 11 februarie 2022, a avut loc o întâlnire istorică: ședința comună a celor două Guverne, România și Republica Moldova.
În acest context, au fost semnate 13 acorduri și protocoale importante pentru cele două țări, se arată într-un comunicat informativ. Materializare s-a concretizat în cadrul întâlnirii oficiale a președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu cu primul ministru al României,  Nicolae Ciucă.
M-am întâlnit astăzi (11.02.2022 n.r.), după ședința comună a Guvernelor de la Chișinău și București, cu Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă. Am salutat rezultatul excelent al reuniunii, în cadrul căreia au fost semnate 13 acorduri și protocoale importante. Am apreciat faptul că cele două Guverne au reușit să pregătească proiecte concrete pentru oameni, la mai puțin de trei luni de la semnarea Foii de parcurs, în cadrul vizitei mele la București. Am mulțumit României pentru sprijinul acordat în procesul de modernizare a țării. Cu ajutorul României vom continua să ne consolidăm independența energetică, vom investi în infrastructura națională și locală, în programe culturale și educaționale. Am salutat, în special, semnarea Acordului privind ajutorul financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro. Ședința comună a celor două Executive este încă o dovadă a relației speciale pe care o avem cu România. Scopul nostru e să consolidăm această relație în ascensiune, în beneficiul ambelor țări și al cetățenilor noștri”, a scris pe pagina oficială de Facebook, Maia Sandu, președintele în exercițiu al Republicii Moldova.
Foto: Facebook
RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE