Întâmpinarea Domnului, sărbătoarea creștinilor ortodoxi

Date:

Share post:

La trecerea celor 40 de zile de la Crăciun, de la nașterea lui Iisus, creștinii ortodocși pe stil nou sărbătoresc Întâmpinarea Domnului sau Stretenia, cum mai este numită această sărbătoare în limba slavonă.

În această zi, credincioșii retrăiesc momentul în care mântuitorul a fost dus la templu, de Fecioara Maria și Iosif, pentru a fi închinați lui Dumnezeu, potrivit legii lor.

N-am venit să stric Legea, ci s-o împlinesc”, va spune, mai târziu, Iisus.

Text: Calendar religios

Foto: Internet

spot_img

Articole asemănătoare

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.

Iată care sunt tendințele de călătorie înregistrate la Târgul Online de Turism, inclusiv ofertele Black Friday

În cadrul Târgului Online de Turism din luna noiembrie, IRI Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România, a analizat evoluția vânzărilor pentru destinațiile sale principale.

Despre rezultatele operațiunii JAD Finestra 3, organizată la frontierele Republicii Moldova

În prima jumătate a lunii noiembrie 2023 a fost desfășurată operațiunea internațională JAD Finestra 3. În Republica Moldova operațiunea a unit în acțiuni pe linie de prevenire, detectare și combatere a diferitor ilegalități Poliția de Frontieră, Serviciul Vamal și Agenția Europeană FRONTEX.