Înțelepciunea zilei este despre optimism

Date:

Share post:

Optimismul este o condiție esențială a vieții.

Cel care manifestă optimism vede partea plină a paharului, în timp ce pesimistul vede ce lipsește, golul, neantul, vidul.

Citatul de astăzi, la INFO ANUNȚ, îi aparține monahului Moise Aghiorîtul, care spune așa: ”când lipsește din nevoința duhovnicească optimismul – nădejdea și bucuria cea adevărată-, ceva în mod sigur nu merge bine”.

Pătrunzând pe deplin aceste cuvinte, nu putem să nu atragem atenția la expresia ”nevoința duhovnicească”, ceea ce reprezintă, în primul rând, existența necondiționată a credinței, în sufletele noastre, pline de Dumnezeu.

Prin urmare, cu optimism înainte!

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu

Imagine deschidere de pasja1000 de la Pixabay

Imagine interior de Gerd Altmann de la Pixabay

spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști. Aceasta este tema subiectului de azi, la Infoanunț

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. Foto

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. 

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea. Unde și când va avea loc acest eveniment, în cele ce urmează.

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Galerie foto inclusiv traseu și premii

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Acesta este subiectul articolul de azi, la Infoanunț.