marți, februarie 7, 2023
-0.1 C
București
spot_img

Într-o localitate spaniolă, 17.000 de vizite turistice și aproape o mie de vizite la castel

Consilierul pentru turism, Susanne Katzgrau, a confirmat marți, 17 ianuarie 2023, o creșterea vizitelor în turism.

Anul 2022 a fost caracterizat de o redresare pozitivă a cererii turistice. Această reactivare a sectorului turistic se reflectă în datele de ocupare furnizate de companiile de cazare turistică. Rata medie de ocupare în sezonul înalt, conform datelor furnizate în mod voluntar de către companiile de cazare, a fost de 82,05%, ceea ce reprezintă o creștere de 10,8% față de 2021.

Recordul de solicitări asistate în Tourist Info Teulada Moraira a fost de 17.844, cifre care cresc în lunile de vară și în perioadele de vacanță.

În ceea ce privește originea cererii, numărul de călători spanioli a reprezentat 27,05% (Comunitatea Valenciană, Comunitatea Madrid, Țara Bascilor și Catalonia); iar numărul de călători străini 72,95%, provenind din Marea Britanie, Franța, Germania, Olanda și Belgia (până la sfârșitul lunii septembrie).

Recordul de vizite la biserica parohială Santa Catalina, deschisă o zi pe săptămână din aprilie până în octombrie, a fost de 400 de persoane, iar Castelul din Moraira a înregistrat un total de 919 persoane.

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole