vineri, iunie 2, 2023
27.2 C
București
spot_img

Investiție românească în Republica Moldova

În urma unei investiții de 35 milioane de lei, realizate de grupul din România „Ostazar”, au fost create, în Dondușeni- Republica Moldova, 1.200 de locuri de muncă la fabrica de textile „Molltex Grup”.

Unitatea de producție a fost construită în doar 5 luni, iar începând cu 1 iulie curent aici activează 127 de angajați. În același timp, fabrica are o capacitate de 750 de locuri de muncă cu posibilitatea de extindere până la 1.200. Articolele textile confecționate de muncitori sunt exportate în România și în Uniunea Europeană.

„Oztasar” SRL, înființată  în România, în anul 2000, este astăzi în topul companiilor de profil, incluzând patru fabrici în județele Prahova și Dâmbovița și un centru de design și logistică cu sediul în Marea Britanie. În ultimii ani, compania ocupă primul loc în România după volumul de exporturi.

În prezent, compania planifică extinderea afacerilor din Republica Moldova în nordul țării. În acest moment, mai există o fabrică „Molltex Grup” și în Bălți, deschisă anul acesta, în mai.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole