Investiție românească în Republica Moldova

Date:

Share post:

În urma unei investiții de 35 milioane de lei, realizate de grupul din România „Ostazar”, au fost create, în Dondușeni- Republica Moldova, 1.200 de locuri de muncă la fabrica de textile „Molltex Grup”.

Unitatea de producție a fost construită în doar 5 luni, iar începând cu 1 iulie curent aici activează 127 de angajați. În același timp, fabrica are o capacitate de 750 de locuri de muncă cu posibilitatea de extindere până la 1.200. Articolele textile confecționate de muncitori sunt exportate în România și în Uniunea Europeană.

„Oztasar” SRL, înființată  în România, în anul 2000, este astăzi în topul companiilor de profil, incluzând patru fabrici în județele Prahova și Dâmbovița și un centru de design și logistică cu sediul în Marea Britanie. În ultimii ani, compania ocupă primul loc în România după volumul de exporturi.

În prezent, compania planifică extinderea afacerilor din Republica Moldova în nordul țării. În acest moment, mai există o fabrică „Molltex Grup” și în Bălți, deschisă anul acesta, în mai.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova
spot_img

Articole asemănătoare

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la …

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la ... Unde ? Pentru a afla răspunsul citim informațiile din materialul care urmează azi, la Infoanunț.

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la … Galerie foto

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la ... Pentru a afla unde și mai multe amănunte despre acest minunat eveniment, citim informațiile în cele ce urmează.