Jazz in the Garden revine la Muzeul Hărților cu un concert inedit

Date:

Share post:

Jazz in the Garden revine la Muzeul Hărților cu un concert inedit.

Vineri, 28 iunie, orele 18:30, stagiunea Jazz in the Garden revine la Muzeul Hărților cu un concert inedit – 500 Miles High – susținut de Ana Maria Galea Trio, cu Ana Maria Galea (voce), Csikos Daniel (pian) și Robert Cozma (trombon).

Participarea la concert se face în limita locurilor disponibile, pe bază de înscriere și achitarea biletului în valoare de 15 lei.

Bilete: https://eventbook.ro/other/bilete-jazz-in-the-garden-ana-maria-galea-trio

Forma perfectă de expresie a creativității

Pentru Anamaria Galea jazz-ul clasic a însemnat dintotdeauna forma perfectă de expresie a creativității sale. Combinația voce, trombon, pian este o formulă mai puțin întâlnită pe scenele din întreaga lume. Vocea caldă a Anei Maria Galea este însoțită de sunetele puternice și expresive ale trombonului lui Robert Cozma și de armoniile sofisticate ale pianului prin Daniel Csikos într-o călătorie sonoră în care veți recunoaște piese celebre din literatura americană și națională, dar veți fi surprinși și de compoziții originale ale celor trei, fiecare dintre ei aflându-se la o maturitate artistică, fiind pe scenă de mai bine de 15 ani.

O formulă intimă, camerală în care cei trei artiști pornind de la o temă semnată Chick Corea ne invită la o călătorie sonoră menită să marcheze unele etape importante din jazz-ul clasic, contemporan și post-modern. Acuratețea intonației vocalistei, sensibilitatea, expresivitatea dar și improvizațiile celor trei parteneri de scenă vor transforma curtea Muzeului Hărților într-un spațiu al reveriei la ceas de seară în care inimile și mințile auditorului vor aluneca involuntar într-o „fantezie” irepetabilă.

De la swing la bossa-nova, baladă ori jazz-vals, toate temele prezentate vin să întărească convingerea că cei trei artiști dispun de forță și acuratețe a intonației, expresivitate, creativitate alternând cu inspirație improvizațiile ritmice cu momente de lirism care vă vor purta în cele mai intime zone ale emoțiilor dumneavoastră.

Cine este Ana Maria Galea

Ana Maria Galea este născută la Galați. A absolvit Universitatea de Artă Teatrală din Tg. Mureș la secția de actorie. A debutat în jazz în anul 2007 fiind apoi invitată să cânte la festivaluri și evenimente de notorietate,. Ana Maria Galea se remarcă prin creativitate și printr-o rară capacitate de sinteză, combinând într-un mod inedit arta dramatică și muzica. Îndrumătorii și mentorii ei în domeniul muzical sunt Anca Parghel, Pedro Negrescu și Mircea Tiberian.

Pe lângă concerte și spectacole de teatru, Ana Maria este profesor la Liceul Vocațional de Artă din Târgu Mureș și susține în permanență o campanie de promovare a muzicii de clasice și de jazz prin acțiuni de voluntariat, emisiuni radio, organizarea și promovarea de concerte. Artista este și inițiatoarea proiectelor „Seri de Jazz și Muzică Clasică la Radio România Tg. Mureș”, „Muzică și Arte” sau a „Festivalului Internațional Studențesc de Jazz” de la Târgu Mureș, pentru care a fost și project manager la prima ediție.

Daniel Csikos

Daniel Csikos este absolvent al Academiei de Muzică din Cluj, secția pian, Pasiunea pentru jazz și-a descoperit-o în anul 2008 când a întâlnit-o pe vocalista Ana Maria Galea cu care colaborează și în prezent. Este autor de muzică pentru teatru și muzică pentru copii. Din 2008 face parte din proiectul „Oportunități la Tine Acasă”, proiect inițiat de UCIMR și destinat tinerilor muzicieni de muzică clasică și de jazz. A fost invitat de Societatea Română de Radiodifuziune să facă parte din trio-ul care a acompaniat vocalistele participante în stagiunea 2013-2014 la proiectul “Seri de Jazz și Muzică Clasică la Radio Târgu Mureș”.

Robert Cozma

Născut la Iași în 1993, Robert Cozma a urmat studiile muzicale la Universitatea Națională de Arte „George Enescu din Iași, specializarea Compoziție Jazz și Muzică Ușoară. S-a remarcat prin participarea la recitaluri, concerte și festivaluri studențești de jazz. Are în palmares mai multe distincții, dintre care amintim: Premiul Special al juriului la Festivalul Internațional Studențesc de Jazz de la Târgu Mures 2014, Premiul III cu grupul „Jazzissimo” la Sibiu Jazz Festival 2015, Premiul pentru cel mai bun instrumentist improvizator la Festivalul Internațional Studențesc de Jazz de la Târgu Mureș 2015; premiul pentru cel mai bun solist instrumentist la Festivalul Concurs Internațional de Jazz „Johnny Răducanu de la Brăila, ediția 2018. . Din 2022, Robert Cozma a devenit membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Proiectele UCIMR

UCIMR organizează evenimente tematice sincretice în care muzica jazz, clasică și contemporană se îmbină cu noile tehnologii, poezia, cartografia, meșteșugurile, gastronomia sau chiar enologia, invitând publicul să guste și să deguste arta cu toate simțurile în spații neconvenționale, având peste 50 de parteneri din 18 țări de pe 3 continente.

Dintre evenimentele emblematice amintim festivalurile cu tradiție precum CellEast, The Jazz Cave, ICon Arts, precum și concertele de Ziua Națională a României și Anul Nou de la Sibiu. De asemenea, UCIMR oferă un cadru propice creației, găzduind proiecte artistice interculturale precum Rezidența Transilvanica sau coproducția româno-albaneză inspirată din mitologie, Ana și Rozafa. Prin intermediul proiectelor transfrontaliere precum Romanian Music Society in Japan, asociația oferă expunere și mobilități naționale și internaționale artiștilor la început de drum și experimentați.

Despre Muzeul Hărților

Muzeul Hărților din Bucureşti se numără printre puținele instituţii culturale cu acest specific din lume. Muzeul deține o colecţie de lucrări realizate în perioada secolelor XVI – XX, hărţi vechi şi gravuri ce reprezintă în principal provinciile româneşti, țări şi regiuni europene, precum şi hărţi astronomice și planuri de oraș. MNHCV își propune ca, prin grija pentru patrimoniu și interpretarea lui, prin activități destinate specialiștilor și comunităţii, să devină o instituție relevantă pentru public și pentru cultură, promovând cercetarea, interactivitatea, educația pe tot parcursul vieții, dialogul şi angajarea creativă. Muzeul organizează expoziții temporare, ateliere, conferințe, concerte și diverse alte evenimente, pentru  un public variat, amator de experiențe culturale de calitate. http://www.muzeulhartilor.ro

Text și foto: PR Muzeul Hărților

 

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.