Kaspersky va susține training-uri de securitate cibernetică pentru cosmonauți

Date:

Share post:

Kaspersky anunță noul său parteneriat cu Centrul Gagarin de Cercetare și Testare și Instruire a Cosmonauților – Star City, unde cosmonauții din întreaga lume se pregătesc să meargă în spațiu. În cadrul acestei colaborări, compania va organiza un training special pentru cosmonauți, precum și pentru specialiștii IT din centru, cu scopul de a-i pregăti în legătură cu peisajul actual al securității cibernetice.

Dezvoltarea și explorarea spațiului sunt impulsionate de tehnologia avansată și este important ca acest domeniu să fie protejat. Astăzi, dacă un atac cibernetic în viața de zi cu zi poate fi costisitor și avea consecințe extreme, efectul unor amenințări similare ar putea fi mai grav în industria spațială.

Kaspersky organizează un training în domeniul securității informatice, în cadrul căruia experți de top din echipa sa globală de cercetare și analiză (GReAT) le prezintă cosmonauților actuali și viitori, precum și profesioniștilor din domeniu, elemente de bază ale securității informatice. În cadrul acestui training, participanții învață despre o gamă largă de subiecte, inclusiv diferitele tipuri de atacuri cibernetice existente în industria spațială, ce vizează infractorii cibernetici, precum și diverse metode de atac.

Centrul Gagarin de Cercetare și Testare și Instruire a Cosmonauților, o entitate Roscosmos, situată în Star City, Rusia, este o instituție de formare la nivel mondial, care colaborează cu agenții spațiale din diferite țări, cum ar fi NASA (SUA), CSA (Canada), ESA (Europa), JAXA (Japonia) și altele. În acest centru cosmonauții își încheie pregătirea și își susțin cele mai importante examene finale pre-zbor, înainte de a ajunge în spațiul internațional.

„Suntem mândri să susținem acest centru, fondat la începutul explorării spațiului și care astăzi pregătește astronauții din întreaga lume”, spune Eugene Kaspersky, CEO Kaspersky. „Este pasionant pentru noi să fim implicați în progresul științific. În 2012, am vizitat Centrul Gagarin de Pregătire a Cosmonauților într-o excursie și pentru a afla despre testele unice prin care astronauții trec acolo pentru a se pregăti pentru călătoria în spațiu. Este într-adevăr o instituție extraordinară și vitală în domeniul explorării spațiului de către oameni.”

Centrul Gagarin a sprijinit explorarea spațială cu echipaj de aproape 60 de ani. A fost în fruntea primului zbor spațial uman din lume și a contribuit la alte realizări de atunci – cum ar fi primul zbor cu o femeie cosmonaut, primul spacewalk și zboruri periodice la bordul stațiilor spațiale. Centrul organizează selecția, instruirea și examinarea medicală a cosmonauților, cu o infrastructură unică, alcătuită din diverse simulatoare. Aceste simulatoare includ centrifuga, considerată una dintre cele mai dificile probe care testează reacțiile cosmonautului și toleranța la accelerație crescută – peste nivelurile experimentate în zona de gravitație a Pământului.

„Suntem încântați că am stabilit un parteneriat cu un lider recunoscut în domeniul securității informațiilor”, adaugă Pavel Vlasov, directorul Centrului Gagarin de Cercetare și Testare și Instruire a Cosmonauților. „Avem în comun dorința de a fi primii și cei mai buni. Deși lucrăm în domenii diferite, împărtășim valori precum pasiunea pentru ceea ce facem, inovația și dorința de a atinge obiectivele stabilite. Sunt convins că Centrul Gagarin de Instruire pentru Cosmonauți va putea atinge un noul nivel în programele spațiale derulate, cu ajutorul unei companii internaționale precum Kaspersky.”

Fiind o companie care privește spre viitor, Kaspersky a sprijinit constant inițiative legate de știință și explorare spațială. Astfel, începând cu anul 2016, compania susține Starmus – un festival internațional care îmbină știința, arta și muzica, reunind oameni de știință, artiști de vârf și legendari exploratori ai spațiului, cu scopul de a inspira și educa următoarea generație. Cea de-a cincea ediție a festivalului Starmus este în curs de desfășurare la Zurich, în Elveția, până pe 29 iunie 2019. Kaspersky și  revista Monocle găzduiesc o serie de podcast-uri dedicate viitorului spațiului și securității cibernetice. Podcast-urile sunt disponibile online aici: https://monocle.com/radio/shows/a-giant-leap/,

 

spot_img

Articole asemănătoare

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră… Foto

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră... Unde anume, vom afla cititnd materialul care urmează.

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. FOTO

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. Unde? Când? La aceste întrebări răspundem azi în cele...

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României – micro-expoziție și recital extraordinar

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României - micro-expoziție și recital extraordinar. Azi, la Infoanunț.

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional Chișinău. Foto

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional ... Mai multe amănunte, azi, la Infoanunț.