vineri, iunie 2, 2023
16.5 C
București
spot_img

La mulți ani medicilor care salvează vieți! Ziua medicinei de urgență, 27 mai

Astăzi, 27 mai, este  marcată Ziua Internațională a Medicinei de Urgență. La mulți ani medicilor din România și din toată lumea!

Pentru Ministerul Sănătății este un nou prilej de a recunoaște nevoia de întărire a resurselor umane calificate în domeniul medical, care pot interveni în situații critice, atunci când viața semenilor noștri este pusă în pericol, se arată într-un comunicat informativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Pandemia COVID-19 a solicitat din plin sectorul urgenta, de aceea Ministerul Sănătății își reafirmă public nevoia de sprijin a profesioniștilor din acest domeniu important. Medicii și asistenții medicali care asigură intervenții în cadrul Serviciilor de Ambulanță și în Unitățile de Primiri Urgențe reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătății, care va continua demersurile pentru integrarea firească a acestor servicii în cadrul asistenței medicale generale din România.

Dezvoltarea capacității profesionale pentru medici, asistenți și alte categorii de personal care asigură asistența medicală de urgență nu se poate realiza prin despărțirea de Ministerul Sănătății, ci printr-o bună colaborare cu alte instituții publice responsabile pentru gestionarea situațiilor de urgență.

Sectorul medicinei de urgență are o contribuție esențială la reducerea gradului de mortalitate sau dizabilitate în cazurile de accidente vasculare cerebrale și infarct, precum și a altor situații în care viața este pusă în pericol.

Ministerul Sănătății le mulțumește tuturor profesioniștilor din sectorul medicinei de urgență pentru efortul depus. Munca lor intensă și dedicată are drept rezultat salvarea a numeroase vieți!

Text: Ministerul Sănătății/ Biroul de presă

Foto: Pixabay

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole