duminică, octombrie 1, 2023
25.2 C
București
spot_img

La pescuit în apele de frontieră cu ustensile interzise prin lege. Foto

Un cetățanean al Republicii Moldova a fost găsit în apropiere de un bazin acvatic din zona de frontieră, având cu sine o ustensilă electrică, un acumulator și o plasă. Cetățeanul intenționa să prindă ilegal pește. Ieri, 29 septembrie 2022, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Cahul a fost surprinsă persoana.
Patrula mobilă a Sectorului, aflându-se în misiune de serviciu pe direcția localității Crihana Veche, a oprit pentru verificări un bărbat care se deplasa cu căruța spre un bazin acvatic din preajmă. Deși nu deținea acte de identitate asupra sa și nici nu se avizase pentru accesul în zona de frontieră, s-a stabilit că este un locuitor al satului Crihana Veche, în vârstă de 40 de ani.
Poliția de Frontieră a Republicii Moldova
În căruța acestuia, polițiștii de frontieră au depistat o undiță electrică, un acumulator și o plasă de mici dimensiuni. Fiind întrebat, bărbatul s-a eschivat să-și recunoască fapta, declarând că ansamblul electric nu i-ar aparține.
Ca urmare a celor depistate, persoana a fost condusă la subdiviziunea de frontieră, fiindu-i întocmit proces-verbal pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, conform art. 332 al. (1) Cod contravențional al RM, cu aplicarea amenzii în valoare de 12 unități convenționale.
Totodată, uneltele de pescuit, interzise prin lege, au fost ridicate și se vor afla la SPF Cahul până la stabilirea tuturor circumstanțelor.
Cercetările pe cazul dat continuă, se arată într-un comunicat emis spre difuzare Info Anunț.
Foto: arhiva

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole