vineri, iunie 2, 2023
17.6 C
București
spot_img

La volanul unui camion, cu permis de conducere fals

La trecerea frontierei de stat au fost depistați doi bărbați care au prezentat permise de conducere falsificate.
Ilegalitatea acestora a fost deconspirată de către polițiștii de frontieră din punctele de trecere a frontierei Vulcănești și Cahul, în dimineața zilei de miercuri, 18 mai 2022, după cum se arată într-un comunicat emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.
Prima persoană documentată este un cetățean al Ucrainei, care s-a prezentat la intrarea în Moldova, la volanul unui camion.
În timpul controlului, polițiștii de frontieră din Vulcănești au depistat indici de falsificare a permisului de conducere. Actul suspectat de fals ar fi eliberat de autoritățile ucrainene. Fiind întrebat, șoferul a recunoscut că fiind constrâns de circumstanțe, a apelat la un intermediar căruia i-ar fi achitat 500 de dolari, pentru perfectarea actului. La fel, acesta a precizat că ar fi frecventat cursurile de instruire auto, dar nu a reușit susținerea examenului.
În al doilea caz, vizat în cercetări este un conațional, deținător al cetățeniei bulgare. Bărbatul, locuitor al orașului Taraclia, s-a apropiat la linia de control în calitate de șofer al unui autoturism, înmatriculat în Bulgaria. La controlul de frontieră a prezentat permisul de conducere, care ar fi emis de autoritățile bulgare.
La verificarea suplimentară a documentului, polițiștii de frontieră din Cahul au stabilit că acesta este falsificat. Bărbatul a declarat că actul și l-ar fi obținut pe cale legală, personal ar fi mers în Bulgaria pentru a-l perfecta.
Documente falsificate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei. În continuare, cercetările se desfășoară sub aspectul comiterii infracțiunii de fals în acte oficiale (art.361 al.1, Cod Penal al RM).
Text și foto: Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole