duminică, octombrie 1, 2023
25.2 C
București
spot_img

Legenda Hollywoodului, Marlene Dietrich. S-a folosit de frumusețea ei pentru a influența politica?

Una dintre legendele Hollywoodului, Marlene Dietrich, a fost o figură controversată a vremii ei. Despre ea s-a spus că a încercat să îmbine utilul cu plăcutul. Se credea că s-ar fi folosit de frumusețea ei, pentru a obține beneficii politice.

A fost la un pas de a se sacrifica pentru țara ei natală, Germania, atunci când nazismul devenise amenințător. Dietrich a avut puterea de a se opune Reichului, în cele mai cumplite vremuri. Cu toate acestea, Dietrich a refuzat să facă filme numai în Germania.

Politica pentru ea era un fascinat joc al puterii. Doar că toate legăturile în acest sens au fost făcute doar la Hollywood.

Printre iubiții ei faimoși s-a numărat Jean Gabin, cu care a trăit o dragoste legendară de șase ani. Cu John Wayne a avut o iubire ascunsă, timp de trei ani, ferită de ochii lumii, deoarece actorul avea soție, dar și patru copii.

Masculinitatea ei le atrage pe femei, iar sexualitatea ei, pe bărbați”, a spus un critic de film.

Ah, picioarele mele nu sunt așa de frumoase, dar știu ce să fac cu ele”, răspundea, la rândul ei, vedeta.

Câteva date biografice

Magdalene Dietrich, numită și Marie Magdalene von Losch, (născută la 27 decembrie 1901, Schöneberg [în prezent Berlin], Germania – decedată la 6 mai 1992, Paris, Franța), actriță de film germano-americană, a cărei frumusețe, voce, aură de rafinament și senzualitate languroasă au făcut-o una dintre cele mai glamuroase vedete de film din lume.

Tatăl lui Dietrich, Ludwig Dietrich, ofițer al poliției regale prusace, a murit când aceasta era foarte mică, iar mama ei s-a recăsătorit cu un ofițer de cavalerie, Edouard von Losch. Marlene, care, de mică, a adoptat forma comprimată a prenumelui și a prenumelui său, a studiat la o școală privată și a învățat atât engleza, cât și franceza până la vârsta de 12 ani.

În adolescență, ea a studiat pentru a deveni violonistă de concert, dar inițierea sa în viața de noapte a Berlinului de la Weimar – cu cabaretele sale și demimondul notoriu – a făcut ca viața de muzician clasic să nu o atragă. S-a prefăcut că s-a rănit la încheietura mâinii și a fost nevoită să caute alte slujbe, ca actriță și modeling, pentru a se descurca.

Ingenioasă, creativă, unicat. Mai multe aici.

Foto: twitter

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole