Locuri de muncă vacante la nivel național şi în reţeaua EURES

Date:

Share post:

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 25.410  locuri de muncă la nivel naţional.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: lucrător comercial (1.514), agent de securitate (1.358), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli, zidărie (1.023), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (870), muncitor necalificat în industria confecţiilor (845), confecţioner-asamblor articole din textile (749), conducător auto transport rutier de mărfuri (710).

Din cele 25.410 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 1.276 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (programator, inginer în diferite domenii de activitate, economist, analist financiar, analist servicii client etc), 14.477 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de muncă fiind destinate persoanelor cu studii primare/gimnaziale sau fără studii.

Oferta locurilor de muncă la nivel național poate fi consultată pe site-ul ANOFM (www.anofm.ro), la secțiunea Persoane fizice/Locuri de muncă vacante.

158 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 158 locuri de muncă vacante, după cum urmează:

  • Spania – 50 locuri de muncă pentru: muncitor  agricol;
  • Germania – 43 locuri de muncă pentru: asistent stomatologie, bucătar, cameristă/roomboy, lucrător în producţia de alimente şi băuturi, mecanic de locomotivă;
  • Norvegia – 31 locuri de muncă pentru: instalator, lucrător în productie, mecanic semiremorci, mecanic auto, operator servicii, tinichigiu auto, vopsitor auto;
  • Olanda – 26 locuri de muncă pentru: muncitor necalificat în grădinărit şi horticultură, lucrător în seră de caşpuni;
  • Suedia – 8 locuri de muncă pentru: mecanic auto, vopsitor auto.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă in reteaua EURES pot consulta ofertele accesând www.anofm.ro/eures, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă.

spot_img

Articole asemănătoare

Precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit

Redăm în cele ce urmează câteva precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit.

Afirmația zilei este despre starea de bine

Afirmația zilei este despre starea de bine. Ne trezim dimineața cu gândul ”vreau azi să fiu bine”. Ok, dar cine te împiedică?

Cursuri IT gratuite pentru …

Cursuri IT gratuite pentru ... Despre cine sunt beneficiarii, dar și inițiatorii acestei idei, în cele ce urmează.

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.