Logiscool extinde accesul la cursurile online de programare pentru elevi

Date:

Share post:

Logiscool România, parte a Școlii Internaționale de Programare pentru Copii și Adolescenți, cu 35 de centre educative la nivel național, își extinde portofoliul de servicii în mediul virtual și lansează cursuri online de programare predate live de către instructori, în sistem de videoconferință.

Astfel, copiii și adolescenții vor putea învăța, stând acasă, bazele programării într-un mod simplu, interactiv și distractiv. Sesiunile live sunt disponibile atât pentru elevii de pe întreg teritoriul țării, cât și pentru cei aflați în afara granițelor, precum Republica Moldova, Italia sau Germania. Cursurile predate exclusiv online sunt un serviciu nou, creat în contextul actual.

Lansarea noilor cursuri online a fost un pas curajos pe care a trebuit să-l facem și-l privim ca o oportunitate de a ajunge la elevii din zonele unde nu exista o școală Logiscool, chiar și la copiii români din diaspora. Ne propunem să menținem acest program pe termen lung, pentru cei care au un program încărcat și le este mai ușor să învețe acasă sau la care nu putem ajunge în alt mod”, a declarat Dana Bănică, Manager Logiscool România.

Sesiunile live vor începe în ultima săptămână din luna aprilie și se vor desfășura pe o platformă dedicată de videoconferință, unde instructorii și elevii vor putea comunica pe întreaga durată a lecției. Cursurile de programare sunt împărțite în module pe categorii de vârstă. Programa pentru copiii între 8 – 14 ani cuprinde 16 sesiuni, în vreme ce liceenii (între 14 -17 ani) vor avea un modul intensiv de 10 lecții. Cursurile vor avea loc atât în timpul săptămânii, cât și în weekend, și vor fi disponibile în intervale orare diferite. Pentru cei interesați, Logiscool susține și sesiuni demonstrative gratuite.

Lecția online interactivă are o durată de 90 de minute și este predată de instructori tineri, în marea lor majoritate studenți sau absolvenți ai facultăților cu profil matematică-informatică. La fel ca în cazul cursurilor din sălile de clasă, metoda de predare combină jocul cu principiile de programare.

Pentru a respecta același nivel superior de excelență, toate centrele urmează un curriculum internațional, actualizat permanent de departamentul de educație al Logiscool Internațional, pe baza recomandărilor colectate de la sute de instructori și zeci de mii de elevi.

Cursurile de programare pentru elevi desfășurate online au loc cu cel mult 8 cursanți, iar prețul pornește de la 260 de lei pe lună. În plus, toți cei înscriși în program vor avea acces la o serie de materiale de suport în contul platformei Logiscool, de la tutoriale video, la resurse educative.

Cursurile Logiscool au fost suspendate în data de 11 martie, odată cu închiderea școlilor publice. Școala a oferit elevilor înscriși la cursurile sale posibilitatea de a continua procesul de învățare prin participarea la sesiuni live, sub îndrumarea instructorilor.

spot_img

Articole asemănătoare

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.

Iată care sunt tendințele de călătorie înregistrate la Târgul Online de Turism, inclusiv ofertele Black Friday

În cadrul Târgului Online de Turism din luna noiembrie, IRI Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România, a analizat evoluția vânzărilor pentru destinațiile sale principale.

Despre rezultatele operațiunii JAD Finestra 3, organizată la frontierele Republicii Moldova

În prima jumătate a lunii noiembrie 2023 a fost desfășurată operațiunea internațională JAD Finestra 3. În Republica Moldova operațiunea a unit în acțiuni pe linie de prevenire, detectare și combatere a diferitor ilegalități Poliția de Frontieră, Serviciul Vamal și Agenția Europeană FRONTEX.