Lupul arctic clonat, numit Maia, poate fi văzut la o grădină zoologică din oraşul chinez Harbin. Video

Date:

Share post:

Un pui de lup arctic clonat a fost expus publicului la o grădină zoologică din oraşul chinez Harbin, din nord-estul ţării, relatează dpa.

Lupul arctic (Canis lupus arctos) este o subspecie a familiei Canide din specia Canis lupus, care include lupi și câini. Lupul arctic trăiește în partea septentrională a Americii de Nord. Subspecia echivalentă din nordul Asiei este lupul siberian (Canis lupus albus).

Se distinge prin blana sa albă. Începând cu anul 1930, dimensiunea craniului a scăzut dramatic, probabil din cauza încrucișării cu câinii domestici. Culoarea blănii lor îi ajută pentru camuflajul în zăpadă. Au 63-79 cm în înălțime de la greabăn. Cântărește aproximativ 45 de kilograme și este de până la 1,5 metri în lungime.

A fost descris pentru prima oară ca subspecie distinctă în 1935 de zoologul britanic Reginald Pocock.

Puiul, pe nume Maya, a fost creat din celule ale pielii prelevate de la un lup arctic sălbatic din Canada şi a fost născut de un câine beagle surogat, a anunţat joi agenţia de presă chineză Xinhua.

Puiul de lup, care a împlinit 3 luni, este sănătos şi trăieşte alături de mama sa surogat la gradina zoologică Polarland.

“Tehnologia clonării este o modalitate eficientă de a proteja diversitatea genelor şi pentru a creşte populaţia”, a declarat cercetătorul chinez Lai Liangxue de la Institutul de Biomedicină şi Sănătate din Guangzhou.

Un al doilea lup arctic clonat urmează să se nască în curând, potrivit Agerpres.

Cunoscut şi sub denumirea de lup alb sau lup polar, animalul aparţine familiei canine. Lupul arctic este originar din nordul Canadei şi Groenlanda şi nu este o specie pe cale de dispariţie.

Clonarea este un proces care produce indivizi identici genetic, fără modificare genetică.

Ce mai trebuie să știm despre acești lupi

Lupii arctici trăiesc în nordul Canadei , Alaska , Groenlanda , între 70 și 75 de grade latitudine nordică. Teritoriul este acoperit cu zăpadă și gheață pe tot parcursul anului, în timp ce temperatura poate scădea la -60  ° C iarna.

Activitatea umană este foarte limitată acolo, lupul arctic are foarte puțin contact cu oamenii; astfel, nu este vânat și încă trăiește în habitatul său original.

Lupii comunică în primul rând cu corpul lor, dar și cu sunete, inclusiv urlete. Iar urletul are o mulțime de semnificații. Aceasta servește pentru a păstra legătura atunci când grupul este foarte dispersat. Lupii urlă și la începutul și la sfârșitul vânătorii și dacă vor să protejeze ceva, cum ar fi teritoriul lor sau prada proaspăt ucisă.

Se crede că aceste urlete ajută la menținerea contactului social și a legăturii în cadrul grupului.

Text: Filip Gheorghe

Foto: stiripesurse

spot_img

Articole asemănătoare

KUNDALINI ACTIVATION – DANSUL SINELUI. Acum, în orașul IAȘI

KUNDALINI ACTIVATION - DANSUL SINELUI . în orașul IAȘI. Mai multe despre această metodă fascinantă cu rezultate uimitoare dar și despre evenimentul propriu-zis în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Exclusiv: Despre un sistem de resetare nutrițională, pentru un stil de viață în echilibru

Exclusiv: Azi, despre un sistem de resetare nutrițională, pentru un stil de viață în echilibru. La baza vieții se află cei doi piloni de bază...

Invitație: 20 aprilie 1919 – ziua împlinirii dorinței de unire cu … Unde?

Invitație: 20 aprilie 1919 – ziua împlinirii dorinței de unire cu ... Unde? Aceasta este tema materialul pe care îl redăm în cele ce urmează.

Un nou rector la Universitatea din …

Un nou rector la Universitatea din ... Mai multe informații în Revista Presei de la Infoanunț.