Lupul arctic clonat, numit Maia, poate fi văzut la o grădină zoologică din oraşul chinez Harbin. Video

Date:

Share post:

Un pui de lup arctic clonat a fost expus publicului la o grădină zoologică din oraşul chinez Harbin, din nord-estul ţării, relatează dpa.

Lupul arctic (Canis lupus arctos) este o subspecie a familiei Canide din specia Canis lupus, care include lupi și câini. Lupul arctic trăiește în partea septentrională a Americii de Nord. Subspecia echivalentă din nordul Asiei este lupul siberian (Canis lupus albus).

Se distinge prin blana sa albă. Începând cu anul 1930, dimensiunea craniului a scăzut dramatic, probabil din cauza încrucișării cu câinii domestici. Culoarea blănii lor îi ajută pentru camuflajul în zăpadă. Au 63-79 cm în înălțime de la greabăn. Cântărește aproximativ 45 de kilograme și este de până la 1,5 metri în lungime.

A fost descris pentru prima oară ca subspecie distinctă în 1935 de zoologul britanic Reginald Pocock.

Puiul, pe nume Maya, a fost creat din celule ale pielii prelevate de la un lup arctic sălbatic din Canada şi a fost născut de un câine beagle surogat, a anunţat joi agenţia de presă chineză Xinhua.

Puiul de lup, care a împlinit 3 luni, este sănătos şi trăieşte alături de mama sa surogat la gradina zoologică Polarland.

“Tehnologia clonării este o modalitate eficientă de a proteja diversitatea genelor şi pentru a creşte populaţia”, a declarat cercetătorul chinez Lai Liangxue de la Institutul de Biomedicină şi Sănătate din Guangzhou.

Un al doilea lup arctic clonat urmează să se nască în curând, potrivit Agerpres.

Cunoscut şi sub denumirea de lup alb sau lup polar, animalul aparţine familiei canine. Lupul arctic este originar din nordul Canadei şi Groenlanda şi nu este o specie pe cale de dispariţie.

Clonarea este un proces care produce indivizi identici genetic, fără modificare genetică.

Ce mai trebuie să știm despre acești lupi

Lupii arctici trăiesc în nordul Canadei , Alaska , Groenlanda , între 70 și 75 de grade latitudine nordică. Teritoriul este acoperit cu zăpadă și gheață pe tot parcursul anului, în timp ce temperatura poate scădea la -60  ° C iarna.

Activitatea umană este foarte limitată acolo, lupul arctic are foarte puțin contact cu oamenii; astfel, nu este vânat și încă trăiește în habitatul său original.

Lupii comunică în primul rând cu corpul lor, dar și cu sunete, inclusiv urlete. Iar urletul are o mulțime de semnificații. Aceasta servește pentru a păstra legătura atunci când grupul este foarte dispersat. Lupii urlă și la începutul și la sfârșitul vânătorii și dacă vor să protejeze ceva, cum ar fi teritoriul lor sau prada proaspăt ucisă.

Se crede că aceste urlete ajută la menținerea contactului social și a legăturii în cadrul grupului.

Text: Filip Gheorghe

Foto: stiripesurse

spot_img

Articole asemănătoare

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.

Cine se extinde în Spania, unde lansează al patrulea activ imobiliar, în valoare de 3,5 mil. dolari. Foto

MetaWealth, cea mai importantă platformă de investiții imobiliare fracționate, se extinde în Spania și lansează al patrulea asset din portofoliu.

Surprizele minunate de la Festivalul SFR

Vorbim în cele ce urmează despre minunatele surprize ale Festivalului SFR. Organizatorii festivalului Serile Filmului Românesc anunță lansarea celui de-al treilea număr al ziarului CineGazeta SFR.