joi, septembrie 29, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATEMaia Sandu a semnat cererea de aderare a R. Moldova la Uniunea...

Maia Sandu a semnat cererea de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană

Președintele Maia Sandu a semnat la 3 martie a.c. cererea de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană, pe care o va transmite președintelui francez Emmanuel Macron ca lider al țării care deține președinția rotativă a Uniunii Europene.

Cetățenii au ales această opțiune. Republica Moldova trebuie să aibă un parcurs european clar. Suntem pregătiți să facem totul pentru realizarea acestui obiectiv național fundamental”, a declarat șeful statului vecin, la ceremonia de semnare a documentului.

În discursul său, Președintele Maia Sandu a menționat că Republica Moldova contează pe susținerea instituțiilor europene, care au fost alături de Moldova la bine și la greu în ultimii ani. Potrivit președintelui R. Moldova, împlinind aspirațiile europene ale cetățenilor, Uniunea Europeană va arăta întregii lumi cât de mare e puterea democrației și libertății.

Dragi cetățeni, avem mult de lucru. Știm exact ce avem de făcut. Putem face asta împreună. Împreună suntem puternici”, este îndemnul adresat de Președinta Maia Sandu.

Imagini VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=8HqR3E2R-qk 

 

Cererea a mai fost semnată de președintele Parlamentului Igor Grosu și de primul-ministru Natalia Gavrilița.

Sursa/Foto: Direcția informare și comunicare cu mass-media a Aparatului Președintelui Republicii Moldova 
RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE