Maia Sandu, de Ziua României… Video

Date:

Share post:

Maia Sandu, de Ziua României: „Drumul nostru este comun – locul nostru este împreună în Uniunea Europeană”. 

De ziua națională a României, șefa statului a venit cu un mesaj de felicitare către românii de pretutindeni.

România este iubită în Republica Moldova, pentru ajutorul constant, dar, mai ales, pentru lucrurile care ne unesc – limba transmisă cu dragoste de părinți, istoria de la care învățăm multiple lecții de demnitate și cultura care construiește cele mai statornice punți. România este iubită aici pentru ceea ce face, dar mai ales pentru ceea ce este. Și știu că și Moldova este iubită în România”, a spus președinta Maia Sandu

Șefa statului Republica Moldova a subliniat că, de-a lungul anilor, România ne-a iubit necondiționat, fără a aștepta lauri sau beneficii: „Ca orice iubire autentică România nu a strigat-o bătându-se cu pumnul în piept, ci a manifestat-o indiferent de circumstanțe”.

Țara vecină și prietenă a oferit lumină, la propriu…

Președinta Maia Sandu a menționat că țara vecină și prietenă ne-a oferit lumină, la propriu, când cetățenii noștri aveau cea mai mare nevoie, ne ajută să modernizăm localitățile noastre, să salvăm viețile oamenilor de pe malul stâng al Prutului prin serviciul medical de urgență SMURD și ne-a oferit primele ajutoare pe timp de criză pandemică. La fel, a mai subliniat că nu doar lista lungă a ajutoarelor oferite Moldovei ne face să fim profund recunoscători, ci și încrederea pe care o avem că putem mereu conta pe România. 

Președinta susține că România este pentru Republica Moldova un pilon de rezistență și este cel mai aprig avocat al parcursului nostru european: „O privim cu speranță atunci când ne aflăm la nevoie și ca reper în aspirațiile noastre de aderare la UE. Iar România ne privește cu încredere că vom izbuti în calea aleasă”.

De asemenea, șefa statului declară că țările noastre sunt legate prin trecutul comun, dar prin viitorul pe care îl vom împărți. „Ne leagă dorința de a construi o societate dreaptă și bună pentru toți cetățenii noștri, de a deveni mai puternici împreună. Drumul nostru este comun – locul nostru este împreună în Uniunea Europeană. Știm România alături de noi – și acest lucru ne ajută să avem încredere în viitor, oricât de mari ar fi încercările prin care trecem. La mulți ani tuturor celor care simt românește, vorbesc limba română și iubesc România!”, a concluzionat Maia Sandu.

Text și foto: PR Președinția Republicii Moldova. Foto: arhiva

spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024. Aflăm de la frontieră știri calde, de ultimă oră. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme. Pentru această perioadă, la nivelul liniei de cale ferată, se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă - la nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.