joi, martie 23, 2023
7.1 C
București
spot_img

Maia Sandu s-a întâlnit cu un grup de parlamentari români și italieni

Președintele statului vecin, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu un grup de parlamentari români italieni și italieni.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut la 28.03.2022 (n.r) o întrevedere cu un grup de deputați italieni și români, exponenți ai Grupului „Renew Europe” din Parlamentul European.

Discuția a vizat situația de securitate din țară și din regiune, impactul economic major al războiului din Ucraina pentru Republica Moldova și importanța aprofundării cooperării cu Italia și România, după cum se arată în comunicatul media, emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Președinta Maia Sandu a menționat că, îndeosebi în această perioadă complicată, Republica Moldova are nevoie de ajutorul comunității internaționale pentru a face față crizelor fără precedent cu care se confruntă și pentru a continua realizarea planurilor de dezvoltare a țării.

Ca priorități, șeful statului vecin a evidențiat proiectele care să asigure alternative energetice. La fel, Maia Sandu a vorbit și despre nevoia creșterii sprijinului bugetar european pentru Republica Moldova, dar și importanța deschiderii piețelor europene pentru producătorii moldoveni, afectați de război.

Deputații și-au reconfirmat sprijinul pentru transformările politice și economice pornite în Republica Moldova și au dat asigurări că vor susține țara noastră în realizarea agendei europene și în procesul de integrare în Uniunea Europeană.

Imagini VIDEO:  https://www.youtube.com/watch?v=MUICdO8GRcU

Text și foto: Direcția informare și comunicare cu mass-media a  Președinției Republicii Moldova 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole