sâmbătă, ianuarie 28, 2023
1 C
București
spot_img

Maratonul de Crăciun Chișinău a adunat sute de participanți

Duminică, 16 decembrie a.c., în Chișinău s-a desfășurat cea de-a șasea ediție a cursei caritabile Maratonul de Crăciun. În Piața Marii Adunări Naționale s-au adunat sute de participanți costumați în eroi din povești.

Organizatorii cursei de alergare au pregătit un traseu de 3 km, pe parcursul căruia participanții au primit cadouri din partea partenerilor. Fiecare alergător, după înregistrare, a primit un număr de participare, o căciuliță de Crăciun și o pungă „magică” pentru cadouri.

Înainte de start, cu un cuvânt de salut a venit președintele organizației sportive Sporter, Dmitri Voloșin. El a povestit despre un nou proiect caritabil „Unfrozen”, scopul căruia este să o ajute pe Eva Pismeniuc, fetița de 4 ani care suferă de paralizie cerebrală. În cadrul acestui proiect, Dmitri va alerga distanța de maraton în Oymyakon, cel mai rece loc de pe Pământ unde temperatura coboară până la – 71,2°C.

În acest an, pe teritoriul orășelului sportiv al Maratonului de Crăciun a fost amplasat și un cort cu accesorii, stickere, eco-pungi, iar profitul din vânzările acestora, la fel, va fi donat Evei Pismeniuc, după cum menționează organizatorii.

Așa cum unica condiție de participare a fost costumul de carnaval, organizatorii au desfășurat concursurile celor mai originale costume și cele mai original costumate familii.  Câștigătorii au fost aleși de un juriu cu experiență, iar cei mai creativi participanți au primit cadouri.

Maratonul de Crăciun este o cursă caritabilă și în fiecare an colectează fonduri pentru un copil care are nevoie de asta. În acest an, profitul evenimentului va fi transmis Evei Pismeniuc, care are nevoie de reabilitate permanentă.

Organizatorii Maratonului de Crăciun transmit și prin intermediul nostru mulțumirile lor, partenerilor care au ajutat la desfășurarea evenimentului

Amintim că Maratonul de Crăciun este o cursă caritabilă costumată, desfășurată anual în ajunul sărbătorilor de iarnă. Organizatorii cursei sunt organizația sportivă Sporter.

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole