Maratonul de Crăciun Chișinău a adunat sute de participanți

Date:

Share post:

Duminică, 16 decembrie a.c., în Chișinău s-a desfășurat cea de-a șasea ediție a cursei caritabile Maratonul de Crăciun. În Piața Marii Adunări Naționale s-au adunat sute de participanți costumați în eroi din povești.

Organizatorii cursei de alergare au pregătit un traseu de 3 km, pe parcursul căruia participanții au primit cadouri din partea partenerilor. Fiecare alergător, după înregistrare, a primit un număr de participare, o căciuliță de Crăciun și o pungă „magică” pentru cadouri.

Înainte de start, cu un cuvânt de salut a venit președintele organizației sportive Sporter, Dmitri Voloșin. El a povestit despre un nou proiect caritabil „Unfrozen”, scopul căruia este să o ajute pe Eva Pismeniuc, fetița de 4 ani care suferă de paralizie cerebrală. În cadrul acestui proiect, Dmitri va alerga distanța de maraton în Oymyakon, cel mai rece loc de pe Pământ unde temperatura coboară până la – 71,2°C.

În acest an, pe teritoriul orășelului sportiv al Maratonului de Crăciun a fost amplasat și un cort cu accesorii, stickere, eco-pungi, iar profitul din vânzările acestora, la fel, va fi donat Evei Pismeniuc, după cum menționează organizatorii.

Așa cum unica condiție de participare a fost costumul de carnaval, organizatorii au desfășurat concursurile celor mai originale costume și cele mai original costumate familii.  Câștigătorii au fost aleși de un juriu cu experiență, iar cei mai creativi participanți au primit cadouri.

Maratonul de Crăciun este o cursă caritabilă și în fiecare an colectează fonduri pentru un copil care are nevoie de asta. În acest an, profitul evenimentului va fi transmis Evei Pismeniuc, care are nevoie de reabilitate permanentă.

Organizatorii Maratonului de Crăciun transmit și prin intermediul nostru mulțumirile lor, partenerilor care au ajutat la desfășurarea evenimentului

Amintim că Maratonul de Crăciun este o cursă caritabilă costumată, desfășurată anual în ajunul sărbătorilor de iarnă. Organizatorii cursei sunt organizația sportivă Sporter.

spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști. Aceasta este tema subiectului de azi, la Infoanunț

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. Foto

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. 

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea. Unde și când va avea loc acest eveniment, în cele ce urmează.

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Galerie foto inclusiv traseu și premii

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Acesta este subiectul articolul de azi, la Infoanunț.