miercuri, februarie 8, 2023
-3.2 C
București
spot_img

Marea actriță Actrița Gina Lollobrigida a plecat în lumea de dincolo

Potrivit ziarului italian Republica, luni, 16 ianuarie 2023, Lollobrigida, îndrăgita cinematografiei italiene, ar fi murit. Presa a mai scris că superba actiță, îndrăgită de generații întregi. și-ar fi găsit sfârșitul într-un azi de bătrâni. Ea a murit într-o clinică din Roma, a declarat și fosta sa avocată Giulia Citani pentru Reuters.

Ministrul Culturii, Gennaro Sangiuliano, a scris pe Twitter:

Rămas bun de la o divă a marelui ecran, protagonistă a mai mult de jumătate de secol de istorie a cinematografiei italiene. Farmecul ei va rămâne etern.

S-a născut la Subiaco, la 4 iulie 1927 și a decedat la vârsta de 95 de ani.

Adesea descrisă ca fiind “cea mai frumoasă femeie din lume”, printre filmele sale se numără “Săbii încrucișate”, “Cocoșatul de la Notre Dame” și “Frumoasă, dar periculoasă”.

A jucat alături de actori precum Humphrey Bogart, Frank Sinatra, Rock Hudson și Errol Flynn.

Cariera ei s-a estompat în anii 1960 și s-a orientat către fotografie și politică.

Una dintre cele mai importante actrițe ale generației sale, alături de rivala Sophia Loren, a contribuit la crearea imaginii divei italiene care s-a transformat dintr-un sex-simbol într-o vedetă internațională.

Familia ei era formată din producători de mobilă care au pierdut totul în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Ca urmare, s-au mutat la Roma, unde s-a înscris la Institutul de Arte Frumoase. Și-a plătit studiile universitare desenând caricaturi în cărbune și pozând pentru câteva fotonovele sub pseudonimul Diana Loris.

În 1947, la concursul Miss Italia, s-a clasat pe locul trei, după Lucia Bosè și Gianna Maria Canale.

A jucat alături de unele dintre cele mai mari nume din cinematografie, printre care Yul Brunner, Rock Hudson și Tony Curtis, înainte de a se retrage în anii ’90, după ce a apărut în numeroase filme și seriale TV, printre care Falcon Crest.

Actrița premiată a primit premiul David di Donatello pentru întreaga carieră în 1996, iar în 2006 o recunoaștere specială cu ocazia celei de-a cincizecea aniversări a trofeului Panglica de Argint, al cărui prim câștigător a fost în 1956.

Decesul actriței Gina Lollobrigida a făcut înconjurul lumii, actrița ocupând întotdeauna un loc special în inimile tuturor. Ea va fi ținută minte cu drag.

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole