„Merit să fiu apreciat”, eveniment de promovare a persoanelor cu nevoi speciale

Date:

Share post:

Mai multe lucrări confecţionate manual de persoane cu nevoi speciale își vor găsi locul în clădirea Guvernului. Prim-ministrul Pavel Filip le-a cumpărat la un eveniment de promovare a abilităților persoanelor cu dizabilități, cu genericul: „Merit să fiu apreciat”. Printre obiectele procurate se numără o moară din lemn, un tablou și un Pom de Crăciun, transmite IPN, cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Premierul a reiterat importanța promovării drepturilor persoanelor cu necesități speciale și a sensibilizării societății privind potențialul acestora. „Aflândumă aici, printre dumneavoastră, am simțit o energie pozitivă, pe care nu am simțit-o demult și care îmi va încărca bateriile pe mult timp înainte”, a menționat prim-ministrul.

Șeful Executivului de la Chișinău a accentuat necesitatea dezvoltării unei noi abordări față de problemele persoanelor cu nevoi speciale, evidențiind măsurile întreprinse de autorități în vederea îmbunătățirii calității vieții acestei categorii de persoane. Premierul sa referit şi la aprobarea la nivel de concept a reformei sistemului de dizabilitate.

„Am toată siguranța că această reformă va fi pusă degrabă în aplicare și, din punctul meu de vedere, urmează să fie o reformă reușită și să vă asigure integrarea în societate. Vreau să vă simțiți întotdeauna apreciați pentru capacitățile pe care le aveți și pentru lucrurile pe care le faceți”, a precizat premierul Pavel Filip.

Anul acesta, aproximativ 150 de persoane cu necesități speciale din 25 de instituții de profil din R. Moldova și-au expus la vânzare lucrările confecţionate manual în cadrul unui eveniment organizat cu prilejul Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități.

Menționăm că numărul persoanelor cu dizabilități în Republica Moldova este de 182 de mii, dintre care 11,7 mii sunt copii cu vârsta de până la 17 ani. Persoanele cu dizabilități reprezintă 5,1% din populația ţării, iar copiii cu dizabilități constituie 1,7% din numărul de copii. Datele sunt prezentate de către Biroul National de Statistică în preajma zilei de 3 decembrie a.c., când este marcată Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.                                                                                       (Ligia Beatrice Vasilescu)
sursa  foto:canal2.md

 

spot_img

Articole asemănătoare

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când?

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când? Despre aceasta vorbim în celel ce urmează.

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles… Video

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles pe viu importanța păcii și a libertății”.

Despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova

Articolul care urmează este despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova. 

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează.