vineri, martie 31, 2023
7.2 C
București
spot_img

Mesajul zilei de 21.11. la Info Anunț: ”Fără vină!

Am primit cel mai fabulos dar, la naștere, și acesta este conștiința. Foarte mulți oameni nu o iau în seamă și recurg la fapte pe care, ulterior, le regretă. Atunci când știi că un rău a avut loc lângă tine, te faci că nu îl vezi. Aceasta este o acțiune inconștientă, dar cu urmări dureroase. Conștientizarea propriei greșeli, pentru că și tăcerea este …o greșeală.

Ne-am născut fără vină și trebuie să plecăm, mai departe, la fel. Avem tendința de a învinovăți pe toată lumea, gândind că noi înșine suntem ”fără vină”.

”Încetați să mai dați vina pe partener(ă) pentru nefericirea voastră, pe părinți, pentru lipsa voastră de motivație, pe economie, pentru statutul social, pe copilărie, pentru fobiile pe care le aveți și pe oricine altcineva pe care-l considerați vinovat. Sunteți rezultatul alegerilor pe care le-ați făcut în viața voastră”, spune scriitorul american, dr. Wayne W. Dyer, în cartea intitulată semnificativ ”Înțelepciune pentru Succes!”

Potrivit Legii atracției, noi am atras tot ce este bun și mai puțin bun în viața noastră. Găndul, cuvântul și fapta ”fug” cu viteza luminii în Univers. Conștientizând propria greșeală, ea poate fi anulată. Deci, încă o dată, conștientizarea ajută. Apoi, gândul că am făcut tot ce puteam mai bine în acel moment, de asemenea, ne salvează.

Să fii cu sufletul împăcat și să ai conștiința curată, așa putem merge mai departe ”fără vină”. Învinovățirea este o nedreptate iluzorie. Ea nu există în realitate. Gândul de a avea o vină fără vină este precum Don Quijotte care se lupta cu morile de vânt.

Facem și noi în realitatea cotidiană, de multe ori, precum Don Quijote, dăm importanță unor mori de vânt și ne imaginăm că acestea sunt niște ”uriași” cu care trebuie să ne luptăm. Realitatea este alta, precum în poveste. Chiar și Don Quijote, la un moment dat, a conștientizat că morile de vânt nu au viață și nici nu există ”uriași” în realitate.

Don Quijote este întruchiparea noastră umană și reacționează după principiul psihologic: ”luptă sau fugi”. Și ce alege el? Lupta, că doar era cavaler…

Momentul de conștientizare aduce cu sine realitatea covârșitoare care arată că imaginația poate fi combătută cu propriile-i arme. Atunci când te simți fără vină, nu trebuie să lupți și nici măcar să fugi… Alegeți să nu fiți Don Quijote!

Text: Ligia Beatrice Vasilescu/psihologie spirituală

Foto: Maximilian Cotea

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole