luni, octombrie 2, 2023
16.2 C
București
spot_img

Mesajul zilei de Luni, 18.11, la Info Anunț: Un pas spre conștientizare

Ceea ce refuzăm să vedem. Aceasta este conștientizarea. Se duce un ”război” permanent între Ego și Conștiință. Ego-ul face ce vrea, conștiința spune ”nu, hai să analizăm…”. Astăzi facem un pas spre conștientizare, mai exact înțelegem ce și unde am greșit și mai ales ”de ce”.

Trăim într-o lume în care ego-ul își face de cap. Ego-ul spune: ”Eu știu, numai eu. Ceilalți sunt zero, Eu sunt totul”.

Ce are Ego-ul și nu are Conștiința? Are capacitatea de a se vedea numai pe el. Face greșeli gramaticale atunci când își face publicitate, dar ce contează, doar el este EGO. Scopul scuză mijloacele, asta este părerea fermă a Ego-ului mândru, falnic, și plin de orgoliu. Este ca un curcan care se umflă în pene și se umflă așa de tare că îi zboară penele de pe el.

Care mai este caracteristica acestui Ego? Invidia, aceasta stă la loc de cinste în viața lui. Un fel de capra vecinului… Greșește Ego vreodată? O, nu, niciodată.

Ascultând în tăcere vocea sufletului, vom găsi propria conștiință și o putem invoca. Nu are taxe suplimentare, o putem accesa GRATUIT, precum WI-FI-ul.

Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan și mulți alți oameni de știință din întreaga lume spun, într-un glas, că ”viitorul este al oamenilor înțelepți”. Cum am putea deveni oare înțelepți dacă nu utilizăm progamul numit conștiință?

Oamenii care au conștiință, au, desigur, și bun simț. Ei nu vor să jignească. Cum ar putea să îi spună un astfel de om lui EGO să apeleze la un specialist când are de promovat propria persoană (gramatica fiind materie grea!), pentru că va răspunde în stilul caracteristic: ”eu le știu pe toate!”

Aastăzi fiind ziua conștiinței, Ego-ul se va gândi de două ori înainte de a pune mâna pe pix… Zi frumoasă să aveți, cu înțelepciune și desigur, conștiință!

 

Ligia Beatrice Vasilescu/psihologie spirituală

Foto: Maximilian Cotea

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole