Micro-expoziția „Eduard Hübsch și soția sa, Elena”, la Muzeul Național de Istorie a României

Date:

Share post:

În preajma Dragobetelui, Muzeul Național de Istorie a României dedică evenimentul din februarie 2022 al seriei „Exponatul lunii”, unui cuplu – Eduard și Elena Hübsch.

Eduard Hübsch (1831, Trenčín, Imperiul Habsburgic/azi, Slovacia – 1894, Sinaia) este cunoscut publicului ca violonist, compozitor și dirijor, inspector al muzicilor militare între 1867-1894 și dirijor al orchestrei Teatrului Național din București între 1880-1893, cel ce a compus muzica imnului „Trăiască Regele”, imnul național al României din 1881 până în 1947. Soția lui, Elena Băjescu, a avut deasemenea, preocupări artistice, fiind poetă, se arată într-un comunicat media emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Proiectul expozițional oferă vizitatorilor ocazia de a descoperi piese din patrimoniul muzeului – expuse acum pentru prima oară – privindu-i pe cei doi: un portret înrămat al lui Eduard Hübsch, o carte scrisă de regina Elisabeta și purtându-i autograful, dăruită Elenei Hübsch în octombrie 1887, când a fost invitată la Castelul Peleș pentru a recita poezii de-ale sale, și câteva scrisori din corespondența soților Hübsch, ce oferă o imagine asupra vieții lor de familie și dezvăluie, în ceea ce îl privește pe Eduard Hübsch, un logodnic și apoi un soț foarte îndrăgostit.

Micro-expoziția va fi accesibilă publicului începând de astăzi, 18 februarie, până pe 1 martie 2022, la Muzeul Național de Istorie a României și va putea fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 09.00 – 17.00.

Text și foto: Secția Relații Publice și Marketing Cultural 

MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI

spot_img

Articole asemănătoare

Începând de azi: Salonul Imobiliar din Palas te așteaptă cu oferte de locuințe, dar și cu propuneri pentru

Începând de azi: Salonul Imobiliar din Palas te așteaptă cu oferte de locuințe, dar și cu propuneri pentru amenajarea casei tale și soluții de finanțare.

Expoziția „TRADIȚII, SĂRBĂTORI PASCALE” și ateliere demonstrative pentru copii. Unde?

Expoziția de etnografie „TRADIȚII, SĂRBĂTORI PASCALE” și ateliere demonstrative pentru copii. Unde? Sala de expoziții temporare și pedagogie muzeală (Palatul Cultural Arad - Piața George Enescu 1, intrarea dinspre Parcul Copiilor).

Topul stațiunilor din România pentru minivacanța de 1 Mai

Topul stațiunilor din România pentru minivacanța de 1 Mai. Vânzările în regim de "înscrieri timpurii" pentru România în 2025 au crescut, până la acest moment

Un retailer sportiv global va deschide prima sa locație din Iași în …

Un retailer sportiv global va deschide prima sa locație din Iași în ansamblul mixed-use Palas. JD Sports, unul dintre liderii globali în domeniul articolelor sportive...