joi, martie 30, 2023
11.9 C
București
spot_img

Ministrul educației și cercetării de la București, o zi la Iași

Monica Anisie, ministrul educației și cercetării de la București, s-a aflat în ziua de 13 iulie a.c., într-o vizită în județul Iași. Vizita a început la Prefectura Iași, unde, alături de Costel Alexe, ministrul mediului, apelor și pădurilor, a avut o întâlnire de lucru cu Marian Grigoraș, prefectul județului Iași și cu subprefectul Adina Gîrjan, pentru a discuta problemele legate de infrastructura școlară județeană, precum și modalități de soluționare a problemelor privind resursele umane, materiale și educaționale.

O altă activitate de pe agenda ministrului a fost întâlnirea cu inspectorii școlari la sediul inspectoratului școlar, întâlnire ce a avut drept scop analiza organizării și desfășurării examenelor naționale, precum și a posibilelor scenarii pentru deschiderea anului școlar 2020-2021, se arată într-un anunț informativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Totodată, ministrul educației și cercetării a discutat cu inspectorii școlari despre organizarea și desfășurarea examenelor/concursurilor pentru cadrele didactice, având în vedere susținerea acestora pe data de 22 iulie (definitivarea în învățământ) și pe data de 29 iulie (titularizarea în învățământul preuniversitar). La finalul întâlnirii, Monica Anisie a mulțumit cadrelor didactice pentru implicarea de care au dat dovadă în organizarea și desfășurarea examenelor naționale și a felicitat toți copiii pentru rezultatele obținute.

De asemenea, în cadrul întâlnirii de la Inspectoratul Școlar Județean Iași s-a discutat și despre admiterea elevilor din Republica Moldova în învățământul de stat din România, întrucât județul Iași este și singurul centru național destinat admiterii acestei categorii de elevi în sistemul românesc de învățământ.

Ministrul educației și cercetării a fost și în mijlocul comunității Școlii Profesionale de Industrie Alimentară Țibana, prilej cu care a oferit tablete pentru elevii acestei unități de învățământ. Astfel, Monica Anisie a răspuns apelului făcut de Ioana Diaconu, profesor al acestei școli, prin care solicita dispozitive electronice pentru elevi, felicitând-o, în același timp, pentru inițiativă, după cum ne transmite Biroul de presă al MEC.

„Vizita doamnei ministru și donația tabletelor au fost surprinzătoare și emoționante, pentru că o campanie de suflet, inițiată în mediul online pentru copiii școlii noastre, a rodit atât de frumos! Mulțumesc doamnei ministru pentru susținere!”, a declarat Ioana Diaconu, profesor la Școala Profesională de Industrie Alimentară Țibana.

Totodată, menționăm faptul că începând de miercuri, 15 iulie a.c., Casa Corpului Didactic Iași va organiza în sistem on-line cursul „Valorificarea tehnicilor și strategiilor digitale în procesul didactic”, curs gratuit ce se adresează întregului personal didactic din județul Iași. Acest curs face parte din planul de formare destinat cadrelor didactice, fiind acreditat de Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Vizita în județul Iași s-a încheiat la Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea” din Pașcani, unitate de învățământ care a împlinit 100 de ani. În cadrul acestei întâlniri, Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a purtat discuții și cu elevii și părinții aflați la liceu pentru validarea locului obținut în urma repartizării computerizate.

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole