vineri, martie 31, 2023
6.7 C
București
spot_img

Ministrul sănătății de la Chișinău cere instituțiilor medicale să fie pregătite pentru controlul Coronavirusului

Viorica Dumbrăveanu, ministrul sănătății de la Chișinău, a solicitat, în cadrul ședinței Punctului Focal Național privind controlul infecției cu Coronavirusul de tip nou,  să fie consolidate capacitățile ANSP privind procesarea fișelor epidemiologice pentru a asigura operativitatea transmiterii datelor către medicii de familie și evaluarea suplimentară a capacităților tuturor instituțiilor medico-sanitare, privind asigurarea cu echipamemente medicale și medicamente.

Totodată,Viorica Dumbrăveanu a menționat că Ministerul Sănătății se află în proces de negociere cu partenerii internaționali pentru achiziționarea a încă 1000 de teste pentru depistarea Coronavirusului de tip nou, iar în comun cu Poliția de Frontieră, va fi organizată o simulare pentru testarea Algoritmului de măsuri comune de intervenție în cazul depistării unui pacient cu simptome asociate infecției cu Coronavirus de tip nou, după cum transmite Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MSMPS.

Menționăm că, în ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate cazuri de infectare cu Coronavirusul de tip nou pe teritoriul Republicii Moldova.

Conform informației prezentate de reprezentanții Poliției de Frontieră, la punctele de trecere a frontierei au intrat în țară 18 466 de persoane (la frontiera terestră cu România  – 10182 persoane, la frontiera terestră cu Ucraina – 6090 persoane, la frontiera aeriană – 2194 persoane, dintre care 275 persoane au revenit din Republica Italiană).

Actualmente, la IMSP Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”  din capitala R. Moldova,  s-au adresat 50 de persoane, dintre care 18 au fost internate.

 

 

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole