Miting de comemorare a Victimelor Holocaustului

Date:

Share post:

Și Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a participat la evenimentul organizat astăzi în memoria celor șase milioane de victime ale Holocaustului, o tragedie nu doar a unei națiuni aparte, ci a întregii umanități. Numai în regiunea noastră și-au pierdut viața peste 300 de mii de evrei, rromi și oameni din alte grupuri.

„Din păcate, lecția Holocaustului încă nu a fost învățată. Și astăzi, ca și optzeci de ani în urmă, sunt oameni care neagă realitățile. Oameni care, dintr-un ciudat și fals instinct al autoconservării, din cauza unui soi de surzenie socială, preferă să creadă că nimic nu s-a întâmplat atunci, că nimic nu se întâmplă acum”, a spus președintele Maia Sandu.

Maia Sandu a mai subliniat că astăzi, mai mult ca oricând, este nevoie de un vot comun contra răului, se arată în comunicatul transmis Infoanunț.

„Trebuie să spunem un NU hotărât extremismului, dezinformării, instigării la ură. Ne alăturăm campaniei globale #WeRemember de combatere a antisemitismului, intoleranței și xenofobiei pentru a nu permite urii să prindă rădăcini în țara noastră. Lecțiile trecutului trebuie învățate. Veșnică amintire victimelor Holocaustului și pace nouă, tuturor!”, a concluzionat șeful statului vecin.

Holocaust este termenul care reprezintă cel mai mare masacru din istorie. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost asasinați circa șase milioane de evrei de toate vârstele, majoritatea din Europa dar, ca parte din „soluția finală a problemei evreiești” au fost persecutați și asasinați evrei și în Asia și nordul Africii, conform programului de exterminare a evreilor plănuit și executat de regimul național-socialist din Germania, condus de Adolf Hitler și de colaboratorii acestuia.

Între victime, s-au numărat 1,5 milioane de copii. Termenul de „Holocaust” se referă exclusiv la masacrarea evreilor, și nu la alte asasinate – fasciștii și acoliții lor au asasinat și ne evrei, precum romi, polonezi, cetățeni sovietici și alte grupuri etnice slave, prizonieri de război, homosexuali, Martori ai lui Iehova, negri, adversari politici ai naziștilor și handicapați fizic și mental Aktion T4. Se estimează, potrivit media de specialitate, că peste 200.000 de asasini au comis crime asociate Holocaustului.

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.