joi, septembrie 29, 2022
spot_img
AcasăUncategorizedMoldova a exportat în Japonia mărfuri de 1, 9 miliarde de dolari

Moldova a exportat în Japonia mărfuri de 1, 9 miliarde de dolari

 

Pe parcursul anului 2017, Republica Moldova a exportat în Japonia mărfuri în valoare de 1,9 miliarde de dolari, în creștere cu 32% comparativ cu anul 2016.
Importanța intensificării cooperării între organizațiile vamale ale Republicii Moldova şi Japoniei, în special prin prisma creșterii volumului exporturilor destinate piețelor japoneze, a fost subliniată la o întrevedere a directorului general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, cu ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii.
Cooperarea prevede acordarea reciprocă de asistență în scopul aplicării corecte a legislației vamale, prevenirii, investigării și combaterii fraudelor vamale, precum și în vederea asigurării securității lanțului comercial internațional de livrare, se menționează într-un comunicat de presă al Serviciului Vamal, citat de IPN.
Ambasadorul Masanobu Yoshii a exprimat suportul misiunii diplomatice în vederea consolidării cooperării între autoritățile vamale ale celor două state și a comunicat că va coordona organizarea unei vizite a conducerii administrației vamale a Japoniei în Republica Moldova pe parcursul acestui an.

 

Ligia Beatrice Vasilescu

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE