Moldova a exportat în Japonia mărfuri de 1, 9 miliarde de dolari

Date:

Share post:

 

Pe parcursul anului 2017, Republica Moldova a exportat în Japonia mărfuri în valoare de 1,9 miliarde de dolari, în creștere cu 32% comparativ cu anul 2016.
Importanța intensificării cooperării între organizațiile vamale ale Republicii Moldova şi Japoniei, în special prin prisma creșterii volumului exporturilor destinate piețelor japoneze, a fost subliniată la o întrevedere a directorului general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, cu ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii.
Cooperarea prevede acordarea reciprocă de asistență în scopul aplicării corecte a legislației vamale, prevenirii, investigării și combaterii fraudelor vamale, precum și în vederea asigurării securității lanțului comercial internațional de livrare, se menționează într-un comunicat de presă al Serviciului Vamal, citat de IPN.
Ambasadorul Masanobu Yoshii a exprimat suportul misiunii diplomatice în vederea consolidării cooperării între autoritățile vamale ale celor două state și a comunicat că va coordona organizarea unei vizite a conducerii administrației vamale a Japoniei în Republica Moldova pe parcursul acestui an.

 

Ligia Beatrice Vasilescu

spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024. Aflăm de la frontieră știri calde, de ultimă oră. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme. Pentru această perioadă, la nivelul liniei de cale ferată, se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă - la nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.