Moldova a exportat în Japonia mărfuri de 1, 9 miliarde de dolari

Date:

Share post:

 

Pe parcursul anului 2017, Republica Moldova a exportat în Japonia mărfuri în valoare de 1,9 miliarde de dolari, în creștere cu 32% comparativ cu anul 2016.
Importanța intensificării cooperării între organizațiile vamale ale Republicii Moldova şi Japoniei, în special prin prisma creșterii volumului exporturilor destinate piețelor japoneze, a fost subliniată la o întrevedere a directorului general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, cu ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii.
Cooperarea prevede acordarea reciprocă de asistență în scopul aplicării corecte a legislației vamale, prevenirii, investigării și combaterii fraudelor vamale, precum și în vederea asigurării securității lanțului comercial internațional de livrare, se menționează într-un comunicat de presă al Serviciului Vamal, citat de IPN.
Ambasadorul Masanobu Yoshii a exprimat suportul misiunii diplomatice în vederea consolidării cooperării între autoritățile vamale ale celor două state și a comunicat că va coordona organizarea unei vizite a conducerii administrației vamale a Japoniei în Republica Moldova pe parcursul acestui an.

 

Ligia Beatrice Vasilescu

spot_img

Articole asemănătoare

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează. 

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă?

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă? Da, perfect adevărat. Despre aceasta vorbim în continuare.

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național. Cea de-a noua ediție va oferi 30 de burse, fiecare în valoare de 5000 de lei/an școlar/elev

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Foto

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Mai multe amănunte în articolul de astăzi.