Moldovenii vor putea călători fără viză într-un stat din Caraibe

Date:

Share post:

Moldovenii vor putea călători fără viză într-un stat din Caraibe .
Guvernul de la Chișinău a aprobat semnarea acordului cu Guvernul Federației Saint Kitts și Nevis (țară insulară între Marea Caraibelor și Oceanul Atlantic) privind abolirea regimului de vize pentru posesorii pașapoartelor diplomatice, oficiale, de serviciu și ordinare, transmite IPN.
Călătoriile fără viză sunt pentru o ședere neîntreruptă sau pentru mai multe șederi a căror durată nu va depăși cumulativ 90 de zile calendaristice în decursul perioadei de 180 de zile. Scutirea de viză nu acordă dreptul la muncă.
Cetățenii moldoveni pot vizita, actualmente, fără viză 110 ţări, Moldova ocupând în acest sens locul 48 în clasamentul pașapoartelor publicat de către Henley & Partners. Prima poziție și-o păstrează Germania. În 2018, cu pașaportul german se poate călători fără viză în 177 de țări.

 

Ligia Beatrice Vasilescu

spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme. Pentru această perioadă, la nivelul liniei de cale ferată, se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă - la nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România este Maritime Business Week.