Moldovenii vor putea călători fără viză într-un stat din Caraibe

Date:

Share post:

Moldovenii vor putea călători fără viză într-un stat din Caraibe .
Guvernul de la Chișinău a aprobat semnarea acordului cu Guvernul Federației Saint Kitts și Nevis (țară insulară între Marea Caraibelor și Oceanul Atlantic) privind abolirea regimului de vize pentru posesorii pașapoartelor diplomatice, oficiale, de serviciu și ordinare, transmite IPN.
Călătoriile fără viză sunt pentru o ședere neîntreruptă sau pentru mai multe șederi a căror durată nu va depăși cumulativ 90 de zile calendaristice în decursul perioadei de 180 de zile. Scutirea de viză nu acordă dreptul la muncă.
Cetățenii moldoveni pot vizita, actualmente, fără viză 110 ţări, Moldova ocupând în acest sens locul 48 în clasamentul pașapoartelor publicat de către Henley & Partners. Prima poziție și-o păstrează Germania. În 2018, cu pașaportul german se poate călători fără viză în 177 de țări.

 

Ligia Beatrice Vasilescu

spot_img

Articole asemănătoare

Precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit

Redăm în cele ce urmează câteva precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit.

Afirmația zilei este despre starea de bine

Afirmația zilei este despre starea de bine. Ne trezim dimineața cu gândul ”vreau azi să fiu bine”. Ok, dar cine te împiedică?

Cursuri IT gratuite pentru …

Cursuri IT gratuite pentru ... Despre cine sunt beneficiarii, dar și inițiatorii acestei idei, în cele ce urmează.

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.