Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Date:

Share post:

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.

Asociația Unfold Motion vă invită la instalația performativă BORN(E) inițiată de coregrafele Maria-Luiza Dimulescu și Beatrice Tudor.

Dar ce reprezintă…

BORN(E) este o instalație performativă inițiată de coregrafele Maria-Luiza Dimulescu și Beatrice Tudor. Având la bază 18 interviuri cu persoane cu vârste cuprinse între 8 și 90 de ani, instalația chestionează existența corpului uman (contemporan), concentrându-se asupra complexității proceselor pe care le parcurge acesta pe durata existenței sale.
BORN(E) aduce în prim plan voci, gânduri și chipuri urmărind efectul trecerii timpului prin prisma acumulării de experiențe. Sunteți invitați, astfel, să deveniți parte integrantă din această hartă subiectivă a experiențelor umane.
Reprezentația de la Arad va avea loc mâine, 20 iulie 2024, de la ora 17.00, la Muzeul de Artă (spațiul Kinema Ikon, etaj 2).
Accesul este gratuit și se face pe baza unei rezervări la:
https://forms.gle/aS8e8GLrgeMeNHBn9

Este bine să știm

Echipa artistică este alcătuită din:
Maria-Luiza Dimulescu & Maria Beatrice Tudor (Concept & Dramaturgie), Corina Andrian (Regie & Editare video), Cătălin Rugină (Director de imagine), Adrian Piciorea (Sound design), Camelia Neagoe (Consultant dramaturgie), Iulian Cristea (Graphic design), Ilie Ciotir (componentă IT), Alexandru Andrei (consultant tehnic)
Durata: 60 min.Acest proiect nu ar fi fost posibil fără participarea voluntară a următoarelor persoane: Ema Pleșcan, Matei Nițulescu, Cătălina Ionescu, Ionuț Sebastian, Laila Abdel Hafiz, Valentin Teodorescu, Victoria Digori, Matei Bărbulescu, Adina Ionescu, Andrei Popa, Mara, Stelian Tudor, Ana Tudor, Iustina Andrian, Tudor Baciu, Elena Ștefan, Constantin Ștefan, Elena Georgescu.

Opinie avizată

Pentru noi, ideea proiectului a pornit de la procesul de îmbătrânire al organismului uman și de la conotațiile adesea negative pe care suntem mai degrabă impulsionați să i le atribuim. Suntem interesate de observarea acestui proces care ni se întâmplă fără oprire și pe care adesea îl demonizăm.
De ce alegem să ne concentrăm pe ceva ce nu putem influența de fapt, în detrimentul aprecierii a ceea ce este în esență important – acumularea experiențelor și existența așa cum se prezintă ea?
Desigur, prin tot ce ne oferă acum știința, suntem PREOCUPAȚI să întârziem procese naturale și PREA-OCUPAȚI să învățăm despre noi ca întreg (corp-minte-emoție).
Suntem adesea cu un pas în urma noastră. Prin intermediul acestei instalații ne dorim să creăm un spațiu al auto-reflecției și al acceptării momentului prezent așa cum este el – surprinzător – dinamic – irepetabil”: Maria-Luiza Dimulescu & Beatrice Tudor, coregrafe & inițiatoare ale proiectului.
Sâmbătă, 20 iulie instalația ajunge la Arad (muzeul de Artă/Kinema Ikon) iar pe 6 și 8 august la București, la Spațiu de Artă Contemporană/SAC Malmaison și Centrul Național al Dansului București.

Important!

Organizator: Asociația Unfold Motion
Sponsori: Fundația Județeană pentru Tineret Timiș și Iulius Town
Parteneri: Teatrul Basca, Centrul Național al Dansului București, Spațiul de Artă Contemporană/SAC, Kinema Ikon, Complexul Muzeal Arad.

Despre acest fascinant proiect…

Proiectul este organizat în parteneriat cu Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte.

Instalația a fost creată în cadrul proiectului cultural “Preocupat/Prea-Ocupat”, proiect co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național.

AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Unfold Motion este prima organizație de dans contemporan din Timișoara. De la înființarea sa în 2013 de către Lavinia Urcan, coregraf și director artistic și mai apoi, prin alăturarea coregrafei asociate Beatrice Tudor, în anul 2019, asociația se implică activ, prin proiectele sale, în peisajul cultural din Timișoara și din România și este un reper al sectorului coregrafic românesc.
Mai multe detalii:

https://www.facebook.com/events/459305306820582/?ref=newsfeed

Text și foto: PR/COMPLEXUL MUZEAL ARAD

 

spot_img

Articole asemănătoare

Eveniment: Salonul național de Arte Vizuale ,,Erotica” – Bârlad 2024

Eveniment: Salonul național de Arte Vizuale ,,Erotica” - Bârlad 2024. După o întrerupere de șapte ani, artistul și profesorul...

Nou: Colecția Muzeului Național Brukenthal va fi prezentată în Biblioteca Senatului din Roma

Nou: Colecția Muzeului Național Brukenthal va fi prezentată în Biblioteca Senatului din Roma. După ce în luna noiembrie volumul

Cum arată viața trăită în echilibru

Cum arată viața trăită în echilibru. Pentru a găsi răspunsul este nevoie de foarte multă muncă cu noi înșine, pentru că de aici pornește și tot aici se termină totul. 

Cum arată exponatul lunii PATINELE DE OS de la Muzeul Județean Teleorman

Cum arată exponatul lunii PATINELE DE OS de la Muzeul Județean Teleorman. Muzeul Județean Teleorman, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman