Nașterea Sf. Ioan Botezătorul (Sânzienele)

Date:

Share post:

La 24 iunie, creștinii sărbătoresc nașterea Sfântului Ioan Botezătorul (Sânzienele). Se știe că, în biserica ortodoxă, se sărbătorește, de obicei, ziua morții sfinților, cu douăp excepții de la regulă – nașterea și evenimentele din viața lui Ioan Botezătorul și Maicii Domnului.

Nașterea Sfîntului Ioan Botezătorul a avut loc cu șase luni înainte de cea a lui Iisus, în cetatea Orini, în familia preotului Zaharia și a Elisabetei. Acest eveniment a fost vestit de către arhanghelul Gabriel.

Sfântul Ioan Botezătorul a început să predice în timpul domniei Cezarului Tiberiu, atunci când omul, căzut ăn păcat, nu mai dorea să se afirme decât pe sine.

Cei care îl ascultau pe Ioan Botezătorul se ăntrebau dacă nu cumva el este Hristosul, dar el le spunea senin: ”eu vă botez cu apă, dar după mine vine cel ce vă va boteza cu Duhul Sfânt și cu foc”.

 

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu

Foto:  Doxologia

spot_img

Articole asemănătoare

Precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit

Redăm în cele ce urmează câteva precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit.

Afirmația zilei este despre starea de bine

Afirmația zilei este despre starea de bine. Ne trezim dimineața cu gândul ”vreau azi să fiu bine”. Ok, dar cine te împiedică?

Cursuri IT gratuite pentru …

Cursuri IT gratuite pentru ... Despre cine sunt beneficiarii, dar și inițiatorii acestei idei, în cele ce urmează.

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.