New York: Întrevedere între Pavel Filip și Klaus Iohannis

Date:

Share post:

Aspecte ce țin de valorificarea deplină a parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și România au fost discutate în timpul întrevederii dintre prim-ministrul Pavel Filip și președintele României, Klaus Iohannis. Întâlnirea a avut loc în marja sesiunii a 73-a a Adunării Generale a ONU.

Cei doi oficiali au trecut în revistă principalele evenimente în relaţiile bilaterale, cu accent pe dimensiunea integrării europene, în contextul preluării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019. Dialogul politic dinamic dintre țări este confirmat de contacte intense atât la nivelul interministerial, cât şi la nivelul administrației publice locale.

Premierul Pavel Filip a mulțumit României pentru sprijinul constant acordat atât în realizarea agendei europene, cât şi în implementarea proiectelor bilaterale strategice de interconexiune a reţelelor de gaze naturale şi electrice, de dezvoltare a infrastructurii în domeniul transporturilor, precum și de reconstrucție a grădinițelor din Republica Moldova. Părțile au discutat și despre posibilitatea eliminării tarifelor la roaming între cele două state.

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat importanţa acordată de autorităţile României relaţiilor de parteneriat strategic cu Republica Moldova, încurajând reformarea justiţiei și statului de drept, dar şi lupta împotriva corupţiei.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova

 

spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024. Aflăm de la frontieră știri calde, de ultimă oră. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme. Pentru această perioadă, la nivelul liniei de cale ferată, se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă - la nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.