New York: Întrevedere între Pavel Filip și Klaus Iohannis

Date:

Share post:

Aspecte ce țin de valorificarea deplină a parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și România au fost discutate în timpul întrevederii dintre prim-ministrul Pavel Filip și președintele României, Klaus Iohannis. Întâlnirea a avut loc în marja sesiunii a 73-a a Adunării Generale a ONU.

Cei doi oficiali au trecut în revistă principalele evenimente în relaţiile bilaterale, cu accent pe dimensiunea integrării europene, în contextul preluării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019. Dialogul politic dinamic dintre țări este confirmat de contacte intense atât la nivelul interministerial, cât şi la nivelul administrației publice locale.

Premierul Pavel Filip a mulțumit României pentru sprijinul constant acordat atât în realizarea agendei europene, cât şi în implementarea proiectelor bilaterale strategice de interconexiune a reţelelor de gaze naturale şi electrice, de dezvoltare a infrastructurii în domeniul transporturilor, precum și de reconstrucție a grădinițelor din Republica Moldova. Părțile au discutat și despre posibilitatea eliminării tarifelor la roaming între cele două state.

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat importanţa acordată de autorităţile României relaţiilor de parteneriat strategic cu Republica Moldova, încurajând reformarea justiţiei și statului de drept, dar şi lupta împotriva corupţiei.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova

 

spot_img

Articole asemănătoare

Precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit

Redăm în cele ce urmează câteva precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit.

Afirmația zilei este despre starea de bine

Afirmația zilei este despre starea de bine. Ne trezim dimineața cu gândul ”vreau azi să fiu bine”. Ok, dar cine te împiedică?

Cursuri IT gratuite pentru …

Cursuri IT gratuite pentru ... Despre cine sunt beneficiarii, dar și inițiatorii acestei idei, în cele ce urmează.

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.