luni, septembrie 25, 2023
19.5 C
București
spot_img

New York: Întrevedere între Pavel Filip și Klaus Iohannis

Aspecte ce țin de valorificarea deplină a parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și România au fost discutate în timpul întrevederii dintre prim-ministrul Pavel Filip și președintele României, Klaus Iohannis. Întâlnirea a avut loc în marja sesiunii a 73-a a Adunării Generale a ONU.

Cei doi oficiali au trecut în revistă principalele evenimente în relaţiile bilaterale, cu accent pe dimensiunea integrării europene, în contextul preluării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019. Dialogul politic dinamic dintre țări este confirmat de contacte intense atât la nivelul interministerial, cât şi la nivelul administrației publice locale.

Premierul Pavel Filip a mulțumit României pentru sprijinul constant acordat atât în realizarea agendei europene, cât şi în implementarea proiectelor bilaterale strategice de interconexiune a reţelelor de gaze naturale şi electrice, de dezvoltare a infrastructurii în domeniul transporturilor, precum și de reconstrucție a grădinițelor din Republica Moldova. Părțile au discutat și despre posibilitatea eliminării tarifelor la roaming între cele două state.

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat importanţa acordată de autorităţile României relaţiilor de parteneriat strategic cu Republica Moldova, încurajând reformarea justiţiei și statului de drept, dar şi lupta împotriva corupţiei.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole