„Noaptea cercetătorilor”: experimente distractive pentru copii și conferințe informale

Date:

Share post:

Noaptea cercetătorilor” revine în parcul Palas: experimente distractive pentru copii și conferințe informale cu cercetători și alte surprize.

Un veritabil laborator al cunoașterii și inovației

Parcul Palas se transformă într-un veritabil laborator al cunoașterii și inovației, în acest final de săptămână.

Cea de-a 12-a ediție a evenimentului „Noaptea Cercetătorilor” are loc vineri, 27 septembrie 2024, iar curioși de toate vârstele sunt așteptați să descopere experimentele interactive și demonstrațiile științifice prezentate de cercetători din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Intrarea este gratuită pentru toți curioșii.

Când?

„Noaptea Cercetătorilor” UAIC promite să fie o experiență captivantă pentru toate vârstele, oferind o oportunitate rară de a pătrunde în universul fascinant al cercetării științifice. Vineri, începând cu ora 17.00, în zona patinoarului Palas, vizitatorii vor fi întâmpinați de o atmosferă vibrantă, plină de curiozitate și entuziasm pentru știință.

Curioșii vor avea oportunitatea să manipuleze  echipamente de laborator avansate.

”Magie științifică”, prin activități educative și experimente distractive

Pentru cei mici, organizatorii propun puțină „magie științifică”, prin activități educative și experimente distractive special concepute pentru a le stimula creativitatea și gândirea critică, în timp ce adolescenții vor avea șansa să exploreze potențiale cariere în domeniul cercetării, interacționând direct cu profesioniști din diverse domenii științifice.

În Amfiteatrul Palas, începând cu ora 18.00, vor avea loc o serie de prezentări de știință, sub titlul „La o bere cu un cercetător”, un format relaxat și prietenos care permite publicului să interacționeze într-un cadru informal cu cercetători de renume. Dr. Laura Cuțitaru va prezenta ce pot revela greșelile de vorbire spontane despre funcționarea creierului uman. Dr. Isabelle Tamba va oferi o perspectivă asupra evoluției dicționarelor, de la formatul tipărit la cel digital, evidențiind rolul Inteligenței Artificiale în acest proces.

Este bine să știm

Dr. Mihai Niculiță va discuta despre tehnologiile care permit crearea hărților detaliate ale suprafeței Pământului, iar studentul Cătălin Petreanu va aborda subiectul șerpilor, explicând de ce nu reprezintă un pericol și cum se desfășoară viața acestora.

„Noaptea Cercetătorilor UAIC” face parte din inițiativa mai amplă „Noaptea Europeană a Cercetătorilor”, un eveniment de anvergură la nivelul Uniunii Europene.

Text și foto: Departament PR Palas Iași  

W: www.palasiasi.ro                                                       

spot_img

Articole asemănătoare

Noua ediție a „Târgului de Artă și Antichități” te așteaptă la Iași

Noua ediție a „Târgului de Artă și Antichități” te așteaptă la Iași. Iată că o nouă ediție a „Târgului de Artă și Antichități” te așteaptă la Palas

Expoziția „Alegerile de altădată”: când, unde, cine

Expoziția „Alegerile de altădată”: când, unde, cine. Muzeul Județean Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județan Teleorman

Proiect destinat școlilor de muzică și arte din Moldova: Voices Plus

Proiect destinat școlilor de muzică și arte din Moldova: Voices Plus, ediția 2. Mai multe amănunte, în cele ce urmează. S-a dat anunțul privind continuarea proiectului Voices Plus...

Noua eră a Vărsătorului: genialitate și miracole

Noua eră a Vărsătorului: genialitate și miracole. Aceasta ne aduce viitorul. Și cum el începe azi, am decis să vorbim despre genii, genialitate și cum putem crea miracole în viața noastră, aici și acum.