vineri, iunie 2, 2023
17.6 C
București
spot_img

Noi măsuri de prevenire și combatere a terorismului

Mecanismul de informare a populației despre eventuale pericole teroriste și măsurile întreprinse de autorități pentru prevenirea acestora vor fi îmbunătățite. În acest sens, Executivul de la Chișinău a aprobat miercuri Sistemului național de alertă teroristă (SNAT). Documentul urmărește prevenirea, descurajarea şi combaterea terorismului pe teritoriul Republicii Moldova.

SNAT reprezintă o platformă unică de înștiințare și coordonare a măsurilor la nivel național. Aceasta cuprinde recomandările pentru cetățeni în caz de alertă teroristă, sarcinile autorităţilor cu atribuţii în domeniu și prevede gradarea situaţiei de securitate antiteroristă în funcţie de pericolele interne şi cele regionale. SNAT are 4 niveluri: scăzut (culoare albastră),  moderat (culoare galbenă), ridicat (culoare portocalie) și critic (culoare roșie). La fiecare nivel de alertă stabilit, autoritățile competente vor întreprinde măsuri specifice pentru asigurarea securității naționale.

Tot miercuri, a fost aprobat Regulamentul privind organizarea și desfășurarea testelor antiteroriste. Acestea sunt necesare pentru a îmbunătăți sistemul de asigurare a protecției antiteroriste.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole