NOU! Expoziția: Ab Urbe Condita: Istoria Romei în Colecția de Grafică a Muzeului Național Brukenthal. FOTO

Date:

Share post:

NOU! Expoziția: Ab Urbe Condita: Istoria Romei în Colecția de Grafică a Muzeului Național Brukenthal. Mai multe amănunte, în continuare.

Această expoziție reprezintă o adevărată călătorie în timp, oferind vizitatorilor posibilitatea de a descoperi fascinanta istorie a Romei și de a retrăi legendele și misterele Orașului Etern prin intermediul gravurilor din colecția Muzeului Național Brukenthal.

În dorința de a aduce un omagiu Romei și de a valorifica pe deplin colecția muzeului, au fost selectate cu această ocazie cele mai frumoase gravuri ale celor mai mari artiști italieni din secolele XVIII și XIX. Printre aceștia se numără nume ilustre precum Giovanni Battista Piranesi (1720 – 1778), Pietro Aquila (1630 – 1692), Carlo Cesio (1622 – 1682), Giovanni Volpato (1735 – 1803), Giacomo Lauro (1550 – 1605) ­ și mulți alții.

Fascinant!

Expoziția: Ab Urbe Condita: Istoria Romei în Colecția de Grafică a Muzeului Național Brukenthal

Palatul Brukenthal, Piața Mare nr.4, Sibiu

Vernisaj: vineri, 5 iulie 2024, ora 14:00

Curator: Alexandra Postelnicu

Alme Sol, curru nitido diem qui promis et celas aliusque et idem nasceris, possis nihil urbe Roma visere maius.

Soare lucitor, care aduci lumina, s-o ascunzi apoi și răsari același, decât Roma tu să nu vezi cetate mai mare!

Horațiu, Carmen Saeculare, 9-12.

Este bine să știm

Momentele semnificative din istoria Romei, ilustrate în gravuri, au fost organizate în ordine cronologică, începând cu fondarea Romei în 21 aprilie 753 î. Hr, continuând cu epoca monarhică (753 – 509 î. Hr), parcurgând epoca republicană (509 – 27 î. Hr) și perioada imperială timpurie și mijlocie (27 î. Hr – 311 d. Hr), ajungând astfel în antichitatea târzie (312  d. Hr) și încheindu-se cu anul 476 d. Hr, data prăbușirii imperiului roman din occident.

Pentru a îmbogăți ulterior expoziția și pentru a oferi o viziune completă și detaliată a vieții în Roma antică, au fost incluse numeroase piese arheologice păstrate la Muzeul de Istorie Casa Altemberger, descoperite pe teritoriul României sau provenite din donații, aparținând atât vieții cotidiene, cât și celei militare.

Pe lângă acestea, vizitatorii vor putea admira reproduceri în ghips ale celor mai remarcabile statui din arta greco-romană, una dintre primele ediții ale albumului Trofeo o sia Magnifica Colonna Coclide di Marmo, o capodoperă unică în genul său creată de Giovanni Battista Piranesi, precum și o superbă ediție secundă a operei Istoria declinului și a prăbușirii Imperiului Roman de Edward Gibbon (1737 – 1794)­­­, provenită din valoroasa colecție a Bibliotecii Brukenthal.

Text și foto: PR

MUZEUL NAȚIONAL BRUKENTHAL SIBIU
Marketing & Comunicare

 

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.