miercuri, februarie 8, 2023
-2 C
București
spot_img

Nou: Topul Firmelor din Județul Iași

Camera de Comerț și Industrie Iași a publicat rezultatele evaluării performanțelor economice ale firmelor, concretizate în cel mai obiectiv, complex și elocvent clasament anual al comunității de afaceri locale, denumit sugestiv: Topul Firmelor din Județul Iași.

Clasamentul este realizat după o metodologie unitară la nivelul Sistemului Camerelor de Comerț și Industrie din România, în conformitate cu prevederile Legii nr. 335/2007 a Camerelor de Comerț și Industrie.

Clasamentul are la bază datele de bilanț pentru anul 2021 și urmărește 5 indicatori de performanță: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane, eficiența utilizării capitalului angajat.

Clasamentul publicat cuprinde primele 10 locuri pe fiecare clasă de mărime (microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, întreprinderi mari, întreprinderi foarte mari), corespunzătoare fiecărui obiect de activitate, se arată într-un comunicat informativ emis spre difuzare redacției Info Anunț.

Un număr de 10.105 firme au îndeplinit criteriile de admitere în clasament, iar dintre acestea 3.319 firme s-au clasat pe locurile 1-10 ale Topului.

”Camera de Comerț și Industrie îi felicită pe toți antreprenorii și managerii ieșeni care nu s-au dat bătuți și, în mod special, pe cei care s-au dovedit a fi cei mai buni dintre cei buni! Publicăm clasamentul Topul Firmelor din Județul Iași, spre a fi adus la cunoștința opiniei publice, la fel cum am făcut-o în fiecare an, fără întrerupere. Și, dacă pe fondul pandemiei, în 2020 și 2021 premiile au fost înmânate personal la sediile firmelor, cu respectarea condițiilor impuse la acel moment, sperăm ca anul acesta să reunim din nou performerii în cadrul consacratului Dineu al Laureaților, spre finalul lunii octombrie.” a declarat Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași.

„Clasamentul Topul Firmelor din Județul Iași a ajuns în 2022 la a 29-a ediție. Vorbim de un clasament relevant și obiectiv din trei considerente majore, două premise și un rezultat: pentru că este realizat pe baza unui cumul de indicatori economico-financiari care reflectă mai corect activitatea unei companii decât un singur criteriu, luat separat; pentru că este realizat pe baza unei metodologii unitare la nivelul întregului sistem al camerelor de comerț din România, care analizează datele declarate de firme oficial la Finanțe; și nu în ultimul rând pentru că evidențiază performanța…” a completat, printre altele, Sorin Gheorghiu, director în cadrul Camerei de Comerț și Industrie Iași.

Mai multe detalii privind metodologia de realizare a Topului, precum și clasamentele pe domenii, sunt disponibile, public și gratuit, pe site-ul Camerei de Comerț și Industrie Iași, www.cciasi.ro, secțiunea Topul Firmelor.

Text: Elena Ștefan

Foto: Camera de Comerț și Industrie Iași

 

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole