luni, septembrie 25, 2023
19.5 C
București
spot_img

Numărul unic de identificare a caselor de marcat din România se obţine şi prin SPV

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), după cum anunță printr-un comunicat trimis spre difuzare redacției noastre,  a creat posibilitatea operatorilor economici de a obține numărul unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscal, prin intermediul Spațiului Privat Virtual (SPV).

 ANAF România le recomandă acestora să depună “Cererea de atribuire a numărului de ordine din Registrul de evidenţă a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate în judeţ/municipiul Bucureşti sau a numărului unic de identificare din aplicaţia informatică a Agenției Naționale de Administrare Fiscală”,  Formular C 801 şi să primească “Certificatul de atribuire a numărului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale”.
Informaţii despre completarea şi transmiterea cererii, respectiv documentele care trebuie ataşate, se regăsesc în Ghidul publicat pe site-ul Agenției Naţionale de Administrare Fiscală, în cadrul secțiunii Servicii Online/”Aparate de marcat electronice fiscale (case de marcat)” sau pot fi obținute telefonic, apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor – Call-center la nr. de telefon (+4) 031.403.91.60.
Formularul C 801 este disponibil pe site-ul www.anaf.ro la rubrica Servicii Online – Declarații Electronice.
În cazul nedotării cu aparatele de marcat definite la art. 3 alin (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 28/1999, ANAF va aplica sancțiuni contribuabililor mari și mijlocii, începând cu data de 1 septembrie, și contribuabililor mici, începând cu 1 noiembrie a.c.
Totodată, ANAF sfătuieşte contribuabilii să depună formularul C 801 din timp, pentru a evita aglomerarea din ultimele zile. 

                                                                            Ligia Beatrice Vasilescu

Foto: vvs.com.ua

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole