O carieră de succes acasă

Date:

Share post:

Miercuri, 23 mai 2018, Ministerul Sănătății, Muncii și  Protecției Sociale (MSMPS), Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă din Republica Moldova a organizat Forumul Profesiilor,,O carieră de succes acasăși Târgul locurilor de muncă pentru Tineret  Ediția a VIII-a.

Având suportul ANOFM, AOFM Chișinău, CEDA, ODIMM s-au desfășurat seminare, cu scopul de a  informa despre situația actuală a pieței muncii tineretul, în special  absolvenții instituțiilor de învățământ, tineriii care își caută primul job, șomerilor, precum și persoanelor care se află în căutarea unui loc de muncă.

În cadrul Forumului, au participat angajatori din diverse domenii de activitate, ONG-uri, autorități publice,  care au lasnat peste 2000  de oferte de muncă. O gamă largă de specialități/profesii propuse de companii, au fost scoase în evidență ,inclusiv și condițiile de ocupare a acestora.

De menționat este faptul că reprezentanții Cancelariei de Stat au promovat informația cu privire la funcțiile publice vacante, cadrul legal, iar reprezentanții Inspectoratului de Stat al Muncii, sunt deschiși pentru oferirea consultanței și informațiilor juridice în domeniul muncii.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a creat și Târgul on-line de muncă, sub denumirea de:,,Locuri de muncă pentru Tineret’’,ediția a XIII-a.

Tinerii care nu au avut posibilitatea de a fi prezenți la eveniment,vor putea accesa platforma www.e-angajare.md , începînd cu data de 23-31 mai 2018,de asemenea, vor putea alege jobul potrivit din cele peste 3700 locuri vacante  disponibile (comerț, medicină, management, inginerie, învățământ, industrie ușoară, servicii ș.a.) și de a aplica direct CV-ul.

ANOFM a înregistrat în baza de date peste 14000 locuri de muncă vacante, dintre care aproximativ 6000 în municipiul Chișinău.

Autor:Stelly Rusnac

Foto:Stelly Rusnac

spot_img

Articole asemănătoare

Invitație la vizionarea unui nou film KineDok powered by One World Romania

Invitație. Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la vizionarea unui nou film din cadrul proiectului  KineDok powered by One World Romania, ediția a 9-a.

Maia Sandu, de Ziua României… Video

Maia Sandu, de Ziua României: „Drumul nostru este comun - locul nostru este împreună în Uniunea Europeană”. 

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.