O carieră de succes acasă

Date:

Share post:

Miercuri, 23 mai 2018, Ministerul Sănătății, Muncii și  Protecției Sociale (MSMPS), Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă din Republica Moldova a organizat Forumul Profesiilor,,O carieră de succes acasăși Târgul locurilor de muncă pentru Tineret  Ediția a VIII-a.

Având suportul ANOFM, AOFM Chișinău, CEDA, ODIMM s-au desfășurat seminare, cu scopul de a  informa despre situația actuală a pieței muncii tineretul, în special  absolvenții instituțiilor de învățământ, tineriii care își caută primul job, șomerilor, precum și persoanelor care se află în căutarea unui loc de muncă.

În cadrul Forumului, au participat angajatori din diverse domenii de activitate, ONG-uri, autorități publice,  care au lasnat peste 2000  de oferte de muncă. O gamă largă de specialități/profesii propuse de companii, au fost scoase în evidență ,inclusiv și condițiile de ocupare a acestora.

De menționat este faptul că reprezentanții Cancelariei de Stat au promovat informația cu privire la funcțiile publice vacante, cadrul legal, iar reprezentanții Inspectoratului de Stat al Muncii, sunt deschiși pentru oferirea consultanței și informațiilor juridice în domeniul muncii.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a creat și Târgul on-line de muncă, sub denumirea de:,,Locuri de muncă pentru Tineret’’,ediția a XIII-a.

Tinerii care nu au avut posibilitatea de a fi prezenți la eveniment,vor putea accesa platforma www.e-angajare.md , începînd cu data de 23-31 mai 2018,de asemenea, vor putea alege jobul potrivit din cele peste 3700 locuri vacante  disponibile (comerț, medicină, management, inginerie, învățământ, industrie ușoară, servicii ș.a.) și de a aplica direct CV-ul.

ANOFM a înregistrat în baza de date peste 14000 locuri de muncă vacante, dintre care aproximativ 6000 în municipiul Chișinău.

Autor:Stelly Rusnac

Foto:Stelly Rusnac

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată. Până nu de mult, căutam remedii de însănătoșire în diferite colțuri ale țării (România n.r.), pe la numeroși medici renumiți, cu diferite recomandări pe care le-am adunat în timp.

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu …

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu ... Pe 20 mai sarbatorim Ziua Mondiala a Albinelor, o ocazie perfecta pentru a recunoaste si aprecia contributia acestor miracole ale naturii la bunastarea noastra.

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, la Muzeul … Foto

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020”, la Muzeul ... Pentru a afla care este muzeul citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Foto

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Acesta este subiectul pe care îl dezvoltăm în continuare, azi, la Infoanunț.