vineri, martie 24, 2023
19.8 C
București
spot_img

O echipă de medici și asistenți medicali din România au plecat să ajute colegii de peste Prut

România acordă Republicii Moldova un pachet de sprijin în contextul eforturilor de combatere a pandemiei COVID-19, ca expresie a angajamentului de a acționa consecvent în beneficiul direct al cetățenilor din Republica Moldova, se arată într-un comunicat al Guvernului României, emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Astfel, o echipă de medici și asistenți medicali din România este pregătită să se alăture, pe bază de voluntariat, în această săptămână, colegilor din Republica Moldova, urmând să lucreze alături de aceștia, pentru o perioadă de timp, în spitalele din Republica Moldova implicate în combaterea pandemiei.

Totodată, Guvernul României face, în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova, o serie de donații de echipamente de protecție și alte materiale medicale necesare în contextul pandemiei COVID-19.

Eveniment

În dimineața zilei de 30 aprilie a.c. au ajuns din Capitala României, la Iași, primul ministru al României, Ludovic Orban, însoțit de secretarul de stat Raed Arafat.

Cei doi oficiali români, alături de primarul orașului Iași, Mihai Chirică, împreună cu alte persoane responsabile în statul român, au participat la prezentarea oficială, în prezența presei, a pachetului de sprijin medical pentru Republica Moldova.

Toate aceste demersuri vin în completarea eforturilor mai ample făcute de România în contextul pandemiei de a permite autorizarea livrării unor medicamente, dispozitive medicale și materiale sanitare care pot fi achiziționate din România în condițiile sistării exporturilor respective pe fondul instituirii stării de urgență, precum și de a facilita tranzitul și repatrierea în deplină siguranță a cetățenilor Republicii Moldova.

România a susținut permanent pachetele de sprijin adresate statelor din Parteneriatul Estic, inclusiv pentru Republica Moldova, vizând gestionarea pandemiei, în contextul măsurilor adoptate recent la nivelul Uniunii Europene.

Astfel, România urmărește, printr-o manieră prioritară, să acorde sprijin direct cetățenilor Republicii Moldova, în spiritul relației speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie și cultură și fundamentată pe cooperarea în cadrul Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, de la a cărui semnare s-au împlinit la 27 aprilie 2020, zece ani.

În momentul aniversar, al marcării a zece ani de la semnarea Parteneriatului Strategic, România reiterează angajamentul de a continua să susțină îndeplinirea obiectivului fundamental reprezentat de integrarea europeană a Republicii Moldova, unica în măsură să asigure dezvoltarea economică și socială a Republicii Moldova în beneficiul direct al cetățenilor.

În același timp, România va continua și pe mai departe să urmărească cu prioritate interesele cetățenilor din Republica Moldova, după cum transmite Guvernul României. 

Informații și foto oferite de Guvernul României și DSP Iași

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole