O familie de ruși a vrut să treacă granița cu acte false

Date:

Share post:

Două pașapoarte, două certificate de naștere și un permis de conducere, toate contrafăcute reprezintă subiectele unor anchete inițiate de Poliția de Frontieră a RM.
Documentați sunt doi cetățeni ruși care intenționau să intre în Uniunea Europeană în calitate de refugiați ucraineni. Incidentul a fost înregistrat în punctul de trecere a frontierei Sculeni.
În seara zilei de vineri, 08 iulie a.c., la pista de control pentru autorizarea ieșirii din Republica Moldova s-a apropiat un autocar cu destinația Germania.
Printre pasageri se afla și o familie de cetățeni ruși, din Daghestan: soții de 45 și 37 de ani, respectiv copiii de 9 și 7 ani.
Părinții s-au legitimat în baza a două pașapoarte, iar pentru copii s-a prezentat certificate de naștere, pretins a fi eliberate de către autoritățile din Ucraina. Din primele cercetări a fost stabilit că actele conțin indici rezonabili de falsificare.
Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unor controale suplimentare asupra persoanelor și bagajelor acestora. Drept urmare, în geanta personală a soției s-a depistat un permis de conducere, eliberat pe numele soțului, de asemenea neveridic.
Audiați, cei doi soți au recunoscut că și-au perfectat actele prin intermediari contra sumei de 450 mii ruble rusești.
În repercursiune, toate cele cinci documente au fost ridicate, sigilate și transmise către laboratorul criminalistic pentru stabilirea legalității acestora.
Pe numele soților s-au inițiat cercetări pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate. În funcție de rezultate se va face încadrarea juridică a faptelor și atragerea la răspundere corespunzătoare.
Pasagerii și-au continuat drumul în baza altor acte de călătorie valabile.
Text și foto:
Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM
spot_img

Articole asemănătoare

Podul feroviar peste râul Olt a intrat în reparații pentru viteza maximă de 120 km/h. Până când?

Podul feroviar peste râul Olt a intrat în reparații pentru viteza maximă de 120 km/h. Până când? La acerastă întrebare răspundem în cele ce urmează.

Cine a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UAIC. Video

Cine a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UAIC. Aceasta este subiectul despre care vorbim azi, la Infoanunț.

Care este noul film din cadrul proiectului KineDok powered by One World România. Foto

Care este noul film din cadrul proiectului KineDok powered by One World România. Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la vizionarea unui nou film.

Invitație la o expoziție fascinantă: Colecția de monede emise de … Foto

Invitație la o expoziție fascinantă: Colecția de monede emise de ... Cine, unde și mai ales când, în cele ce urmează.