vineri, iunie 2, 2023
16.5 C
București
spot_img

O firmă din SUA vrea să investească în infrastructura Serviciului Vamal din Republica Moldova

Infrastructura Serviciului Vamal și procesele de scanare la punctele de trecere vor fi modernizate. O companie americană s-a arătat interesată să investească în acest sector. Investitorul străin intenționează să modernizeze procesele de scanare, fapt care va contribui la sporirea operațiunilor de import/export și la reducerea fenomenului contrabandei.

Aspecte ale realizării proiectului au fost discutate la New York, în cadrul întrevederii premierului Pavel Filip cu directorul pentru dezvoltarea proiectelor internaționale din cadrul companiei americane. Investitorul străin își propune să dezvolte infrastructura de scanare în toate cele 10 posturi vamale din Republica Moldova, cu posibilitatea de scanare până la 100% atât pe ieșire, cât și pe intrare, pe toate categoriile de unități de transport și bunuri care sunt transportate prin frontiera de stat.

Actualmente, Serviciul Vamal poate scana maxim 50% din autocamioanele care ies din țară și până la 1% din autobuzele, microbuze și mașini. Gradul scăzut de scanare se explică prin lipsa infrastructurii necesare.

Compania americană este specializată în elaborarea, dezvoltarea și implementarea soluțiilor moderne pentru inspecția mărfurilor, integrarea scanerelor pentru partajarea informațiilor și analiza la distanță a imaginilor obținute de pe scanner.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole