marți, februarie 7, 2023
-0.1 C
București
spot_img

O inițiativă deosebită: „Turul Bucovinei pe bicicletă”

Au pedalat de dimineața până seara pe o distanță de aproape 500 de kilometri în opt zile, dar a meritat.

Patru bicicliști au reușit astfel să viziteze o mulțime de obiective turistice, dar și locuri din natură de o frumusețe rară. Au aflat-o “pe pedala lor” un grup de tineri suceveni, pasionați de ieșirile în natură, pe două roți, care au pornit să facă „Turul Bucovinei pe bicicletă”.

Dar nu oricum, ci cu un copil de 2 ani și două luni și după o petrecere de nuntă, tinerii însurăței fiindu-le colegi de pedalat prin drumeții.

Cei patru bicicliști – Cristian și Cristiana Niga, Adrian Valentin Rău şi Felix D. Smetaniuc – dar și “Bubu”, cel mai tânăr temerar, care i-a însoțit peste tot într-o remorcuță specială, trasă de către tatăl său, au parcurs 482 km în 8 zile, străbătând majoritatea traseelor pe drumuri comunale și forestiere.

Povestea primei ediții a „Turului Bucovinei pe bicicletă” a început din centrul Sucevei, de pe esplanada Casei de Cultură (Km 0), de unde au pornit la drum trei bicicliști.

Prima petrecere după nuntă

Prima parte a turului a fost marcată de petrecerea de după nunta colegilor de pedală Mihai și Roxana Nechita, la Solonețu Nou, unde au ajuns cei trei după ce au străbătut pe bicicletă 47,62 de km, traversând Suceava, Șcheia, Ilișești, Păltinoasa și Gura Humorului.

După ce au vizitat Mănăstirea Humorului, au urcat (parțial pe bicicletă) Pleșa, ca mai apoi să aibă parte doar de coborâre până la cazarea pe care era cât pe ce să o rateze, de cât de bucuroși erau că au scăpat de anevoioasa urcare.

În prima zi a turului, temerarii au străbătut 63,44 de km, a debutat din Solonețu Nou, de unde au pornit în componența finală.

Matrialul pe larg în ediția locală a Monitorului de Suceava – click aici.

Au trecut prin ploaie și alte imperii pentru că drumuri fără preripeții, în viață, nu prea există, aceasta fiind însăși definiția vieții.

Text: Elena Ștefan

Foto: pixabay/monitorulsv

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole