O lecție cu ministrul Educației de la Chișinău

Date:

Share post:

În perioada 17-21 decembrie, a.c.,  se desfășoară în premieră Campania ,,O lecție cu ministrul’’. În cadrul dezvoltării curriculare în învățământul general, realizate în anul 2018, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a predat o oră de Educație pentru Societate elevilor din clasa a V-a de la Gimnaziul Sadova, raionul Călărași. Subiectul lecției a fost „Dreptul la Patrie, dreptul la Neam”.

Pe parcursul lecției, ministrul  și elevii clasei a V-a au discutat despre dreptul fiecărui om de a avea o țară, despre dragostea față de ea și de locuitorii ei. Monica Babuc le-a vorbit elevilor despre cât de important este să ne iubim neamul, să-i cunoaștem istoria și să-i respectăm valorile, și a ascultat părerile acestora despre ce înseamnă patria și patriotismul. De asemenea, oficialul a îndemnat elevii să persevereze în dorința lor de cunoaștere și să cerceteze în permanență lucruri noi.

Menționăm că urmare a reformei curriculare, disciplina școlară Educație civică  a fost reconceptualizată în Educație pentru societate – obligatorie pentru elevii din clasele gimnaziale și liceale, având drept scop dezvoltarea la elevi a competențelor pentru o cultură democratică prin intermediul celor trei domenii:

  • educație pentru cetățenie democratică
  • educație pentru drepturile omului
  • educație interculturală și patriotică

Disciplina Dezvoltare personală a substituit vechiul format al disciplinei Dirigenție, și are la bază formarea la elevi a comportamentelor proactive, axate pe dezvoltarea autonomiei personale, integritate morală, relaționarea constructivă cu semenii, familia, managementul eficient al emoțiilor, proiectarea responsabilă a carierei prin valorificarea potențialului individual și a oportunităților pieței muncii. Această disciplină este implementată, din acest an, în clasele I-XII în baza noului curriculum.

Ore de Educație pentru societate și Dezvoltare personală vor preda și Secretarii de Stat ai Ministrului Educației, Culturii și Cercetării, elevilor din Gimnaziul Pănășești, Gimnaziul Scoreni și Liceul Teoretic ,,Ion Inculeț” din s. Vorniceni din raionul Strășeni, Liceul Teoretic „P. Ștefănucă” din or. Ialoveni și Liceul Republican cu Profil Sportiv din mun. Chișinău.

Foto: MECC

spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024. Aflăm de la frontieră știri calde, de ultimă oră. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme. Pentru această perioadă, la nivelul liniei de cale ferată, se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă - la nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.