O nouă expoziție la Muzeul Național Brukenthal. Foto

Date:

Share post:

Muzeul de Artă Contemporană din cadrul Muzeului Național Brukenthal deține o valoroasă colecție alcătuită din picturi, sculpturi și arte decorative semnate de artiști maghiari din România, ea însumând peste șaptezeci de lucrări.

Un eșantion reprezentativ din aceste creații artistice va fi expus în cadrul expoziției Artiști maghiari din colecția de artă contemporană a Muzeului Național Brukenthal, care va avea loc în perioada 10 noiembrie – 31 decembrie 2023.

Cea de-a XVIII-a ediție a festivalului cultural Ars Hungarica

Expoziția deschide ciclul de evenimente din cea de-a XVIII-a ediție a festivalului cultural Ars Hungarica, organizată de Asociația HÍD – Centrul Cultural Maghiar din Sibiu. Cu prilejul acestei expoziții va fi publicat și un catalog cu același titlu, care va pune în circulația științifică și va face cunoscute marelui public toate lucrările realizate de artiștii maghiari, începând din anii ’50 ai secolului trecut și până în zilele noastre, găzduite de Muzeul de Artă Contemporană din Sibiu.

Sunt menționați aici artiștii: Zoltán Andrásy, Péter Balogh, Zsolt Berszán, István Betuker, Mária Bodor, Miklós Borsos, József Fekete, Imre Gyenge, Ferenc Incze, Márton Izsák, András Kós, Imre Nagy, Ștefan Orth, Puskás Sándor, Dórián Szász, Jenő Szervátiusz, Robert Strebeli, Szabolcs Veres, Artúr Vetró și Csaba Zemlényi.

Text: Valentin Trifescu

Comunicat și foto: PR MUZEUL NAȚIONAL BRUKENTHAL SIBIU

spot_img

Articole asemănătoare

Oare ce fac românii de sărbători și în anul acesta?

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar românii și-au conturat deja planurile pentru perioada festivă ce se anunță. Potrivit celor mai recente cercetări realizate de iSense Solutions, descoperim ce tradiții mai respectă aceștia, dar și cum a afectat creșterea prețurilor bugetul alocat pentru această perioadă.

Cum va funcționa metroul cu ocazia Zilei Naționale a României

Metrorex informează că în perioada 30.11.2023 – 03.12.2023, circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficelor aprobate pentru weekend și sărbători legale, la un interval de 10 minute, pe toate magistralele de metrou.

Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră au trecut cu succes examenul de dresaj. Galerie foto

Trei echipe canine, care își exercită activitatea de serviciu la Sectoarele Poliției de Frontieră Ungheni, Tudora și Basarabeasca au trecut cu succes examenul de absolvire a cursului specializat în dresaj canin, organizat în orașul Hermanice, Republica Cehă.

Promenada Mall anunță câteva exclusivități și invită la noi experiențe de shopping

Promenada Mall București anunță extinderea mixului de chiriași prin deschiderea a șapte noi magazine, dintre care două nume în premieră în România. De asemenea, calitatea experienței clienților se va îmbunătăți și prin mărirea și modernizarea spațiilor și noi concepte, în trei magazine emblematice.