O nouă expoziție la Muzeul Național Brukenthal. Foto

Date:

Share post:

Muzeul de Artă Contemporană din cadrul Muzeului Național Brukenthal deține o valoroasă colecție alcătuită din picturi, sculpturi și arte decorative semnate de artiști maghiari din România, ea însumând peste șaptezeci de lucrări.

Un eșantion reprezentativ din aceste creații artistice va fi expus în cadrul expoziției Artiști maghiari din colecția de artă contemporană a Muzeului Național Brukenthal, care va avea loc în perioada 10 noiembrie – 31 decembrie 2023.

Cea de-a XVIII-a ediție a festivalului cultural Ars Hungarica

Expoziția deschide ciclul de evenimente din cea de-a XVIII-a ediție a festivalului cultural Ars Hungarica, organizată de Asociația HÍD – Centrul Cultural Maghiar din Sibiu. Cu prilejul acestei expoziții va fi publicat și un catalog cu același titlu, care va pune în circulația științifică și va face cunoscute marelui public toate lucrările realizate de artiștii maghiari, începând din anii ’50 ai secolului trecut și până în zilele noastre, găzduite de Muzeul de Artă Contemporană din Sibiu.

Sunt menționați aici artiștii: Zoltán Andrásy, Péter Balogh, Zsolt Berszán, István Betuker, Mária Bodor, Miklós Borsos, József Fekete, Imre Gyenge, Ferenc Incze, Márton Izsák, András Kós, Imre Nagy, Ștefan Orth, Puskás Sándor, Dórián Szász, Jenő Szervátiusz, Robert Strebeli, Szabolcs Veres, Artúr Vetró și Csaba Zemlényi.

Text: Valentin Trifescu

Comunicat și foto: PR MUZEUL NAȚIONAL BRUKENTHAL SIBIU

spot_img

Articole asemănătoare

Caravana Orange ajunge la Iași. Pop-up Cinema în aer liber, în parcul Palas. Foto

Caravana Orange ajunge la Iași. Pop-up Cinema în aer liber, în parcul Palas. Te-ai bucurat de cele mai frumoase evenimente sub cerul liber, ai avut parte de distracție.

Invitație să petrecem vacanța de vară la muzeu

Invitație să petrecem vacanța de vară la muzeu. Muzeul Național de Istorie a României organizează, în lunile iulie și august 2024, o serie de ateliere de creație și educație muzeală care valorifică două dintre expozițiile temporare disponibile publicului în această perioadă.

Ups! A rămas fără mașină, după ce a prezentat certificatul de înmatriculare falsificat. Foto

Ups! A rămas fără mașină, după ce a prezentat certificatul de înmatriculare falsificat. Mai multe amănunte, în continuare, la Infoanunț.

Știați că… UAIC ocupă locul … în lume, conform clasamentului World University Rankings for Innovation 2024

Știați că... UAIC ocupă locul ... în lume, conform clasamentului World University Rankings for Innovation 2024.