marți, februarie 7, 2023
-0.1 C
București
spot_img

O școală care datează din timpul Războiului Civil spaniol a fost restaurată pentru educație

În Spania, o școală locală care datează din timpul Războiului Civil spaniol a fost restaurată pentru a servi unor noi scopuri educaționale.

O școală care datează din timpul Războiului Civil spaniol a fost restaurată pentru educație

O școală locală istorică a fost renovată pentru a servi unor noi scopuri educaționale. Școala Vella datează din timpul Războiului Civil spaniol, când a servit idealurile republicane.

Anunțând finalizarea proiectului la 4 septembrie, consiliul local din Marratxí a descris renovarea ca fiind “o piatră de hotar” în activitatea orașului în ceea ce privește Legea memoriei istorice.

Escola Vella este o clădire clasată, construită în urmă cu peste 90 de ani de grupuri republicane, înainte de Războiul Civil Spaniol. Este remarcabilă pentru stilul său distinctiv din anii 1930, iar renovarea a fost concepută pentru a menține “spiritul” original al clădirii.

Autoritățile locale au investit 320.000 de euro în renovarea Escola Vella. Lucrările au inclus îmbunătățiri structurale la ferestre și uși, remodelarea claselor și instalarea de noi băi accesibile. Clădirea renovată va fi folosită acum pentru alte scopuri educaționale și de agrement pentru tineri, cum ar fi sediul clubului de tineret Club Utopía Joven.

Consiliul a descris Escola Vella ca fiind “renăscută”, afirmând că este acum potrivită pentru vremurile moderne, dar păstrează esența valorilor sale republicane originale de acces egal la educație, potrivit media.

Escola Vella din Pont d’Inca este o clădire clasată, care datează dinainte de Războiul Civil Spaniol și care se remarcă prin arhitectura sa din anii 1930.

Editor: Elena Ștefan

Foto: euroweeklynews

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole