O veste bună: Au început preînscrierile online pentru admiterea 2024 la UAIC

Date:

Share post:

O veste bună: Au început preînscrierile online pentru admiterea 2024 la UAIC. Mai multe amănunte, în cele ce urmează.

Luni, 1 aprilie 2024, au început preînscrierile online pentru admiterea 2024 la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC).

Tinerii interesați să susțină admitere la programele de studii de licență sau masterat din oferta UAIC au posibilitatea completării online a fișei de preînscriere și a dosarului de concurs pe platforma eadmitere.uaic.ro (https://eadmitere.uaic.ro/).

Ce reprezintă preînscrierea

Preînscrierea oferă candidaților oportunitatea de a se familiariza din timp cu procesul de admitere și elimină necesitatea deplasării până la sediul UAIC pentru depunerea documentelor. 

Pentru admiterea 2024, candidații au la dispoziție 221 programe de studii, dintre care 91 la studii de licență și 130 la studii de master.

Care sunt cele 4 specializări noi

Oferta de anul acesta cuprinde 4 specializări noi, două la studii de licență (Inteligență Artificială, cu predare în limba română și Artificial Intelligence, cu predare în limba engleză, la Facultatea de Informatică) și două la studii de master (Alimentație și Sport, la Facultatea de Chimie și Fizică aplicată în tehnologii smart și comunicații, la Facultatea de Fizică). 

Dintre cele 15 facultăți ale UAIC, opt vor face admiterea pentru studii de licență exclusiv pe baza mediei generale de la examenul de bacalaureat. La patru facultăți (Drept, Educație Fizică și Sport, Informatică și Teologie Ortodoxă) se vor susține probe scrise, a căror pondere variază între 40 și 60% din media de admitere, iar trei facultăți (Geografie și Geologie, Informatică, Matematică) vor lua în calcul și nota la diverse probe din cadrul examenului de bacalaureat.

În funcție de facultatea aleasă, candidații vor susține și probe eliminatorii de aptitudini (Psihologie și Științe ale Educației, Teologie Ortodoxă) sau probe sportive (Educație Fizică și Sport).

Iar admiterea la studii de master

Admiterea la studii de master se va face, la majoritatea facultăților UAIC, pe baza unei medii în care examenul de licență va conta în proporție de 60%, iar nota la prezentarea CV-ului și/sau a scrisorii de intenție sau interviul va avea o pondere de 40%. 

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași oferă 31 de specializări în limbi străine, 7 la studii de licență și 24 la studii de master.

Cetățenii români de pretutindeni din Republica Moldova pot studia la extensiile UAIC din Bălți și Chișinău, unde sunt disponibile șase programe la studii de licență și patru programe la studii de master. 

9 programe de studii la filialele UAIC din …

Candidații la admiterea 2024 au la dispoziție și 9 programe de studii la filialele UAIC din Focșani și Botoșani. La filiala din Focșani, oferta de studii cuprinde șapte specializări (trei la studii de licență și patru la studii de master), în timp ce filiala din Botoșani oferă două specializări, ambele la studii de licență. 

Înscrierea la toate cele 15 facultăți ale UAIC va fi disponibilă atât online cât și fizic, în perioada 15-20 iulie 2024. Selecția și afișarea rezultatelor va avea loc între 22 și 27 iulie 2024. Locurile rămase neocupate după sesiunea de admitere din iulie vor fi scoase la concurs în perioada 6-9 septembrie 2024. 

Oferta completă de studii pentru anul universitar 2024-2025, precum și condițiile de admitere pot fi consultate pe site-ul admitere.uaic.ro (https://admitere.uaic.ro/).

Text: PR UAIC

Foto: Logo UAIC Arhiva

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.