luni, ianuarie 30, 2023
-0.6 C
București
spot_img

Ofițerul de legătură al Regatului Țărilor de Jos în vizită la IGPF. Care este motivul

Șeful Poliției de Frontieră a RM, Rosian Vasiloi, a primit ieri, 7 iulie a.c., în vizită de rămas bun pe ofițerul de legătură pe probleme de poliție din cadrul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la București, Eddy Assens.
Au fost adresate felicitări domnului Eddy Assens pentru încheierea mandatului în Republica Moldova, fiind apreciată în context implicarea sa constantă şi directă în consolidarea şi dinamizarea cooperării bilaterale.
În cursul întrevederii, convorbirile s-au concentrat pe stadiul şi perspectivele de îmbunătăţire a dialogului în plan multilateral, cu referință la domeniile de interes pe linia cooperării și schimbului de bune practici cu autoritățile de aplicare a legii ale Regatului Țărilor de Jos.
La acest aspect, Rosian Vasiloi a salutat buna conlucrare între polițiștii de frontieră și specialiștii olandezi, detașați de Agenția FRONTEX în misiuni la hotarele Republicii Moldova.
Experții din Olanda sunt adevărați profesioniști și au o vastă experiență în depistarea falsurilor în documente, mașinilor furate și alte infracțiuni conexe, iar acest lucru este doar în avantajul de activitate al instituției, cât și al dezvoltării acesteia”, a menționat șeful Poliției de Frontieră a RM.
Totodată, în revistă au fost trecute directivele de cooperare bilaterală, cum ar fi activitățile de instruire și schimb de experiențe în domeniile de analiza riscurilor, analiza criminală, asigurarea securității aeroportuare, profilarea persoanelor în traficul de pasageri și managementul crizelor.
În încheierea discuțiilor, Eddy Assens a exprimat recunoștință Poliției de Frontieră pentru colaborarea stabilită pe parcursul mandatului său, fiind încredinţat că aceasta va fi diversificată în perioada următoare.
Text și foto:
Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole