Orășelul European 2018

Date:

Share post:

Tradiție. Cultură. Evoluție. Deschidere. Varietate. Cultura și bucătăria europeană sunt prezente în zilele de 12 și 13 mai a.c., în Grădina Publică „Ștefan cel Mare” din Chișinău, prin intermediul ambasadelor statelor europene acreditate în Republica Moldova și a țărilor partenere.

Evenimentul are loc în cadrul Orășelului European organizat de către Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova și va începe sâmbătă, la ora 13.00.

În cadrul Orășelului European vor fi amenajate corturi cu prezentări ale proiectelor finanțate de către UE, unde vizitatorii vor putea afla informații despre asistența acordată Republicii Moldova. Anul acesta, vizatorii vor avea posibilitatea să participe la lecții de limbi străine și, ca de fiecare dată, să guste inclusiv din bucătăriile tradiționale europene. Pentru copii vor fi organizate activități distractive și interactive. Seara, începând cu ora 22.00 va fi difuzată etapa finală a concursului european de muzică „Eurovision Song Contest”, în același mediu ambient plăcut și relaxant.

Vom marca anul European al patrimoniului cultural, precum și cei 70 de ani de la semnarea Declarației universale a drepturilor omului. Veți putea descoperi valorile și tradițiile care stau la baza Uniunii Europene, precum și asistența pe care o oferă Uniunea Europeană Republicii Moldova”, subliniază ambasadorul Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, într-un sport de promovare a evenimentului.

Orășelul European va găzdui tradiționalul festival de film și cultură europeană, care va fi lansat duminică, 13 mai 2018, la ora 13.00. Totodată, vor fi organizate spectacole de muzică clasică și jazz, susținute de către orchestra Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, formația FunCOOLio, din Letonia, și Trigon, din Republica Moldova.

Festivalul de film și cultură europeană va fi derulat în mai multe localități din Republica Moldova, în perioada 13 mai – 3 iunie a.c.

Urmează, deci, o vară fierbinte în evenimente de suflet, cu suflet! Așa că, dacă nu sunteți în R. Moldova, rezervați-vă bilete de tren, avion, microbuz sau autobuz și veniți să urmăriți evenimentele culturale frumoase ale anului 2018, aici, la Chișinău!

Autor:Ligia Beatrice Vasilescu
Foto/video:Europe Day in Moldova

 

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată. Până nu de mult, căutam remedii de însănătoșire în diferite colțuri ale țării (România n.r.), pe la numeroși medici renumiți, cu diferite recomandări pe care le-am adunat în timp.

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu …

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu ... Pe 20 mai sarbatorim Ziua Mondiala a Albinelor, o ocazie perfecta pentru a recunoaste si aprecia contributia acestor miracole ale naturii la bunastarea noastra.

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, la Muzeul … Foto

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020”, la Muzeul ... Pentru a afla care este muzeul citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Foto

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Acesta este subiectul pe care îl dezvoltăm în continuare, azi, la Infoanunț.