Orășelul European 2018

Date:

Share post:

Tradiție. Cultură. Evoluție. Deschidere. Varietate. Cultura și bucătăria europeană sunt prezente în zilele de 12 și 13 mai a.c., în Grădina Publică „Ștefan cel Mare” din Chișinău, prin intermediul ambasadelor statelor europene acreditate în Republica Moldova și a țărilor partenere.

Evenimentul are loc în cadrul Orășelului European organizat de către Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova și va începe sâmbătă, la ora 13.00.

În cadrul Orășelului European vor fi amenajate corturi cu prezentări ale proiectelor finanțate de către UE, unde vizitatorii vor putea afla informații despre asistența acordată Republicii Moldova. Anul acesta, vizatorii vor avea posibilitatea să participe la lecții de limbi străine și, ca de fiecare dată, să guste inclusiv din bucătăriile tradiționale europene. Pentru copii vor fi organizate activități distractive și interactive. Seara, începând cu ora 22.00 va fi difuzată etapa finală a concursului european de muzică „Eurovision Song Contest”, în același mediu ambient plăcut și relaxant.

Vom marca anul European al patrimoniului cultural, precum și cei 70 de ani de la semnarea Declarației universale a drepturilor omului. Veți putea descoperi valorile și tradițiile care stau la baza Uniunii Europene, precum și asistența pe care o oferă Uniunea Europeană Republicii Moldova”, subliniază ambasadorul Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, într-un sport de promovare a evenimentului.

Orășelul European va găzdui tradiționalul festival de film și cultură europeană, care va fi lansat duminică, 13 mai 2018, la ora 13.00. Totodată, vor fi organizate spectacole de muzică clasică și jazz, susținute de către orchestra Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, formația FunCOOLio, din Letonia, și Trigon, din Republica Moldova.

Festivalul de film și cultură europeană va fi derulat în mai multe localități din Republica Moldova, în perioada 13 mai – 3 iunie a.c.

Urmează, deci, o vară fierbinte în evenimente de suflet, cu suflet! Așa că, dacă nu sunteți în R. Moldova, rezervați-vă bilete de tren, avion, microbuz sau autobuz și veniți să urmăriți evenimentele culturale frumoase ale anului 2018, aici, la Chișinău!

Autor:Ligia Beatrice Vasilescu
Foto/video:Europe Day in Moldova

 

spot_img

Articole asemănătoare

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.

Cine se extinde în Spania, unde lansează al patrulea activ imobiliar, în valoare de 3,5 mil. dolari. Foto

MetaWealth, cea mai importantă platformă de investiții imobiliare fracționate, se extinde în Spania și lansează al patrulea asset din portofoliu.

Surprizele minunate de la Festivalul SFR

Vorbim în cele ce urmează despre minunatele surprize ale Festivalului SFR. Organizatorii festivalului Serile Filmului Românesc anunță lansarea celui de-al treilea număr al ziarului CineGazeta SFR.