miercuri, octombrie 5, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATEPână la 10 mii de dolari pentru trecerea ilegală din Ucraina în...

Până la 10 mii de dolari pentru trecerea ilegală din Ucraina în Republica Moldova

Patru grupări criminale specializate în facilitarea migrației ilegale au fost deconspirate de către angajații Direcției regionale Sud.
Membrii grupării pretindeau de la 1.500 până la 10.000 de dolari pentru fiecare persoană transportată ilegal din Ucraina în Republica Moldova.
Acțiunile ilegale au fost documentate pe parcursul lunilor februarie și martie ale anului curent, se arată într-un comunicat media emis spre difuzare redacției Info Anunț.
Ca urmare a măsurilor speciale de investigații și de urmărire penală în cadrul a patru cauze penale, s-a stabilit că în regiunea localităților Vulcănești, Taraclia și Ceadîr – Lunga își desfășurau activitățile infracționale cele patru grupări. Persoanele vizate în cercetări sunt cetățeni moldoveni.
Acestea au organizat intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin traversarea ilegală a frontierei de stat, a mai multor bărbați cu vârste cuprise între 20 și 30 de ani. Toți fiind legitimați ca fiind cetățeni ai Ucrainei. De la aceștia, moldovenii ar fi pretins și primit sume care ajungeau până la 10.000 de dolari pentru o persoană.
În privința a patru bănuiți, a fost aplicată măsura de arest preventiv, totodată fiind indisponibilizate la sediul Direcției patru mijloace de transport care erau utilizate în transportarea străinilor.
Cercetările continuă în vederea elucidării circumstanțelor  și identificării tuturor persoanelor implicate în acțiunile ilegale.
Text și foto: Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM
RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE