marți, februarie 7, 2023
-0.1 C
București
spot_img

Pe piaţa muncii din România se caută curieri şi agenţi de pază

Anul 2023 începe cu oferte de angajare, pentru mai multe firme. Cele mai multe posturi libere sunt de vânzători, dar şi de agenţi de pază. Căutaţi sunt şi curierii, de vreme ce mai toate magazinele şi restaurantele au servicii de livrare.

În toată ţara se caută aproape doua mii de curieri, chiar dacă mulţi dintre ei ajung să fie plătiţi cu salariul minim.

Într-un reportaj televizar apare Dan Constantin, care se ocupă de livrări de peste patru ani. În unele zile cursele prin traficul bucureştean sunt misiuni contracronometru.

Datele centralizate la finalul anului trecut de Agenţia naţională de ocupare a forţei de muncă arată că la nivel naţional sunt libere aproape două mii de posturi de curieri. Iar companiile caută să angajeze aproape 1300 de agenţi de pază.

Din cele peste 34 de mii de locuri de muncă vacante declarate de angajatori, aproape 1800 sunt destinate absolvenţilor de studii superioare, iar aproximativ 5.500 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale.

Există pagini specializate unde se dau anunțuri sau mulți postează ofertelele chiar pe paginile personale de socializare.

La finele anului trecut, Guvernul României a anunțat noi angajări la stat. Concret, este vorba despre 1.116 posturi vacante sau temporar vacante în instituţii publice locale. Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a transmis că aceste locuri de muncă eliberate provin dintr-o nevoie de forță de muncă, sesizată de autoritățile locale.

Posturile disponibile:

  • salubrizare şi domeniu public (533 de posturi)
  • spitale şi şcoli (207 posturi)
  • asistenţă socială (128 de posturi)

Guvernul a aprobat memorandumul privind prima sesiune de organizare de concursuri sau examene pentru ocuparea de posturi vacante sau temporar vacante în instituţii publice locale. Este vorba de1.116 posturi vacante sau temporar vacante, toate venite ca urmare a unor solicitări din partea autorităţilor publice locale şi vă pot prezenta câteva detalii în acest sens: pentru salubrizare şi domeniu public 533 de posturi, pentru spitale şi şcoli 207 posturi, pentru asistenţă socială 128 de posturi”, a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, într-o întâlnire cu presa, la Palatul Victoria.

Pentru o mai bună căutare a ceea ne dorim, avem la îndemână internetul. O simplă căutare în google cu cuvinte cheie ne va arăta tot ce există pe piața muncii la ora actuală.

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole